" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a l'elaboració del PRUG de l'àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus

#PRUGCapdeCreus Pla Rector d'Ús i Gestió del Parc Natural de Cap de Creus

Fase 4 de 4
Participació Pública 27/09/2022 - 14/11/2022
Fases del procés

Reserves Naturals parcials: zones d'excel·lencia per tots

29/01/2021 15:35  
Les zones en RNP són zones d’excel.lència segons qui hi operi. Pel busseig, són zones d’excel.lència i en limiten les nostres activitats. En canvi, per la pesca professional ( d’alt impacte mediambiental ) són zones d’explotació. No és just. Si es consideren les RNP com zones d’excel.lència ho ha de ser per tots els sectors o per cap dels qui hi opera. Proposta: Que les zones RNP siguin zones d’excel.lència per tots, amb prohibició d'activitats extractivas.
Referència: II-PROP-2021-01-80363
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PRUG-PNCapdeCreus/f/2862/proposals/80363/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PRUG-PNCapdeCreus/f/2862/proposals/80363/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Una zona d'excelència dintre de qualsevol PN, és una zona on es busca mantenir el medi el més intacte possible, i així tots els sectors implicats poden gaudir de les oportunitats que el medi ofereix als voltans d'aquesta zona. És evident que el canvi climàtic i la activitat humana estan acaban amb els recursos naturals que queden, i el fet de que existéixin aquestes zones allibera als PN de tal pressió. Per tant, qualsevol activitat que afecti a la protecció d'aquestes zones hauria d'estar prohibida, per poder realitzarla en zones de menys impacte del voltan. Qualsevol activitat extractiva (sigui profesional com d'esbarjo) està modificant l'estructura ecológica que es busca protegir, i el fet de retornar un peix a l'aigua (captura i solta) no garantitza que l'esser humà no està malmentent el medi. (Un esser viu que experimenta una disminució brusca de pressió de més d'1 ATM, pateix una enfermetat descompresiva i per tant queda malmés de manera casi sempre irreversible).

Carregant els comentaris ...