" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a l'elaboració del PRUG de l'àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus

#PRUGCapdeCreus Pla Rector d'Ús i Gestió del Parc Natural de Cap de Creus

Fase 4 de 4
Participació Pública 27/09/2022 - 14/11/2022
Fases del procés

Tradició pesquera d’un poble que ve de lluny, de molt abans que sorgissin activitats nàutiques directament vinculades al turisme

15/02/2021 23:55  
En referència a les principals mesures proposades i als punts 2.2.4, 3.4.8, 3.5.5, 3.6.2, 3.6.3, 3.6.5, 3.6.7 i l'annex 2, proposi: 1 .- que no hi hagi zones destinades únicament a la captura i solta i que, es pugui continuar pescant en totes les aigües del parc natural, a excepció d’aquelles definides actualment com a reserva integral marítima 2.- que no es prohibeixin aquells tipus d’esquer viu, que són animals autòctons i que ens permeten una modalitat de pesca sostenible i selectiva.
Referència: II-PROP-2021-02-80386
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PRUG-PNCapdeCreus/f/2862/proposals/80386/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PRUG-PNCapdeCreus/f/2862/proposals/80386/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Jo crec que promoure la captura i solta a ses aigües de Cap de Creus és un disbarat, tenint en compte la fondària que hi trobem ja ben a prop de la costa. És sabut que quan aixeques un peix amb canya a més de 25 o 30 metres de profunditat sempre surt amb surada, degut a una sobrepressió a ses cavitats aèries d'es peix. La captura i solta en aquestes zones no garanteix, per tant, la supervivència del peix pescat.
Personalment no comparteixo aquesta pràctica perquè considero que es fa patir l’animal sense cap altra finalitat que l’entreteniment. Jo només la practico en captures no desitjades, ja sigui pel poc valor gastronòmic de la peça o per no complir una talla raonable.
Sóc de l’opinió que si ja tens un o dos peixos macos, més val tornar cap a casa. És cert que hi ha molts dies que tot i l'esforç econòmic i físic i ses llargues jornades de pesca, no aconsegueixes clavar res. Però tornes a casa amb més experiència i d’aquí que en diguin pesca esportiva o recreativa.

Carregant els comentaris ...