" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a la garantia i promoció dels drets culturals

#DretsCulturals Projecte de llei de drets culturals

Fase 3 de 3
Fase de retorn 30/01/2023 - 15/02/2023
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Formant part d'aquest procés estàs contribuint en la presa de decisions públiques. Informa't sobre la participació ciutadana al següent vídeo .

Per a qualsevol dubte, podeu enviar un correu a participadretsculturals@novact.org .

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

El Departament de Cultura, amb suport del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert, posa en marxa un procés participatiu sobre les garanties i les actuacions de promoció dels Drets Culturals a Catalunya, que es desenvolupa entre novembre i desembre de 2022 al llarg del territori català, amb els objectius següents:


 • Informar la ciutadania d’aquesta iniciativa de regulació i ordenació dels Drets Culturals a Catalunya.
 • Organitzar un diàleg social ampli i divers sobre el contingut d’aquests drets i dels elements que faciliten o dificulten la seva concreció al llarg del territori català.
 • Emprar els resultats del procés en la definició dels drets i de les actuacions associades, traslladant la informació obtinguda als grups parlamentaris amb l’objectiu de contribuir en el debat polític entorn a l’avantprojecte de la Llei de Drets Culturals.  

Els continguts dels debats i les propostes s’estructuren en cinc línies estratègiques:

 1. El marc que garanteixi la lliure participació, creació i accés de tota la ciutadania a la vida, béns, productes i pràctiques culturals, amb especial atenció a les persones i col·lectius que actualment no poden accedir-hi en igualtat de condicions, així com garantir el dret a participar en la governança de la cultura.
 2. Reforçar la protecció i garantir els drets de les persones que treballen en el sector cultural a Catalunya.
 3. Ordenar el sistema cultural de Catalunya per posar-lo al servei d’aquests drets.
 4. Garantir el correcte finançament del sistema cultural 
 5. Endreçar i completar el sistema de gestió de dades i informació cultural per poder-ne fer un seguiment i una avaluació correctes.


La voluntat és que hi hagi una participació àmplia que permeti recollir aportacions de molts sectors de la població. D’aquesta manera es podran proposar solucions que facin més efectius els drets culturals de les persones al marge del seu nivell de renda, el seu gènere, el lloc on visquin, el fet de tenir alguna discapacitat o qualsevol altre element que pugui implicar risc d’exclusió.

Podeu descarregar l’estratègia participativa, la memòria preliminar i la resta de documents que poden ser d'interès per informar-se abans dels debats.


Com puc participar?

l procés participatiu consisteix en nou sessions deliberatives organitzades al voltant dels 5 eixos identificats, amb dimensió territorial i format híbrid, presencials i virtuals. 

 • Vine a una sessió presencial! Inscriu-te al següent enllaç
 • Vine a una sessió en línia! Podràs assistir per streaming a 2 de les sessions presencials programades. Inscriu-t'hi al següent enllaç
 • Participa en línia! Deixa els teus comentaris o aportacions al següent enllaç. També pots veure el que han dit altres persones i comentar les seves aportacions. Per a que les teves opinions formin part del recull informatiu que compartirem als grups parlamentaris, participa a una de les sessions de manera presencial o en línia.  

Proposa! Veure tots (9)

 • Creat el
  02/12/2022
 • Número de comentaris: 0
Calen línies específiques d’ajut formalitzades per a la participació cultural de les persones amb...
Veure tots (9)
El que es decideix Debat per la garantia i promoció dels drets culturals
Qui hi participa 1. Ciutadania en general 2. Entitats representatives d’empreses, creadors, professionals i món associatiu de la cultura 3. Equipaments del sector cultural. 4. Entitats del tercer sector cultural 5. Entitats del tercer sector social 6. Administracions locals i entitats en els àmbits de cultura i drets humans 7. Universitats catalanes i altres entitats acadèmiques vinculades amb els àmbits de la cultura i els drets humans 8. El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) 9. Altres organismes transversals dels poders públics vinculats a la cultura i els drets humans.
Departament Departament de Cultura
Unitat promotora Departament de Cultura
Entitats dinamitzadores Novact
Disposa de retorn
Data d'inici 20 de Octubre de 2022
Data de finalització 23 de Desembre de 2022
Referència: II-PART-2022-06-517

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/ProcesDretsCulturals/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/ProcesDretsCulturals/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

170

Participants

227

Seguidores

23

Comentaris

9

Propostes

21

Adhesions

13

Trobades

20

Respostes