Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

Consulta Pública decret de l'assistència personal a Catalunya

#@assistenciapersonal Decret pel qual es regula la prestació econòmica de l’assistència personal per a les persones en situació de dependència a Catalunya i l’ampliació del nivell de protecció d’aquesta prestació

Fase 1 de 1
Participació 01/10/2020 - 31/10/2020
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

Aquest projecte de decret pretén regular la prestació d’assistència personal en el marc del catàleg de prestacions i serveis de l’atenció a la dependència per a les persones residents en la nostra comunitat.

L’objectiu general que es vol assolir és el de facilitar la vida independent de les persones en situació de dependència i de les persones amb discapacitat així com el manteniment d’aquestes en el seu entorn i domicili.

Objectiu de la consulta:

L’objectiu de la consulta és el d’obtenir informació i conèixer l’opinió sobre:

a) Quins han de ser els col·lectius amb situació de dependència en els que ha d’incidir la prestació econòmica d’assistent personal.

b) Com s’ha d’establir la intensitat i import de la prestació per donar resposta a les necessitats de les persones i alhora sigui sostenible econòmicament per l’Administració Pública.

c) Com ha de ser la formació que ha de tenir l’assistent personal, la seva intensitat, els continguts que hauria de tenir, la necessitat d’adaptar-la depenent del tipus de diversitat funcional de les persones.

d) Si la priorització d’aquest tipus de prestació tindrà un efecte real en la reducció del nombre de persones amb dependència i diversitat funcional que es troben en centres residencials.

 Preguntes per a orientar les aportacions

  1. Totes les persones en situació de dependència, independentment de la tipologia de la seva discapacitat, han de poder accedir a aquesta prestació?
  2. Quina hauria de ser la intensitat i l’import de la prestació òptims per atendre a les necessitats de les persones i alhora ser sostenible econòmicament per l’administració?
  3. És necessària una formació de tipus sanitari per prestar serveis com a assistent personal?
  4. La formació i la intensitat de la prestació hauria de ser diferent en funció de la persona receptora de la mateixa, és a dir, necessiten el mateix perfil professional una persona amb discapacitat física que d’altres amb problemàtica de salut mental o amb discapacitat intel·lectual?
  5. La potenciació d’aquesta prestació permetrà reduir les llistes d’espera a places residencials al fer-la més interessant?

Propostes Veure totes les propostes (24)

VIAR és un espai d'expertesa col·lectiu, professional, independent i activista, que treballa pels...
-Les prestacions econòmiques màximes poden no ser suficients mentres no sabem els criteris per...
Respondiendo a las cuestiones que proponéis, 1) Cuáles deben ser los colectivos que tengan...
Adjuntem un document on donem resposta a les preguntes de consulta pública sobre l'assistència...
Veure totes les propostes (24)
Qui hi participa Per bé que la consulta està oberta al conjunt de la ciutadania i organitzacions, resulta convenient obtenir el parer de les associacions representatives dels ens locals, dels col·legis professionals amb competències relacionades amb aquestes matèries, i d’altres ens interessats que en poguessin resultar afectats. Entre d’altres: les entitats i associacions més representatives de les persones amb discapacitat física, psíquica i sensorial, així com a les que representen a les persones amb problemàtiques relacionades amb salut mental. Entre aquestes entitats es troba ECOM, DINCAT, COCARMI, Aprenem, entre d’altres.
Com es decideix Debat obert
Departament Departament de Drets Socials i Inclusió
Grup promotor Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Unitat promotora Subdirecció general d'atenció i de promoció de l'autonomia personal
Disposa de retorn
Data d'inici 01 de Octubre de 2020
Data de finalització 31 de Octubre de 2020
Referència: II-PART-2020-09-352

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/assistentpersonal/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/assistentpersonal/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

22

Participants

66

Seguidores

7

Comentaris

24

Propostes

26

Adhesions

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes