" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia relativa a l’elaboració del Projecte de decret de desplegament parcial de la Llei 2/2020, de 5 de març, de la vitivinicultura

Millora del sector vitivinícola català

Fase 1 de 2
Introducción 24/07/2023 - 24/09/2023
Fases del proceso
Ayuda

Son debates estructurados en torno a políticas públicas para incorporar las voces de la ciudadanía en las decisiones del Gobierno.

Puedes hacer tus aportaciones en línea, asistir a sesiones presenciales o consultar las aportaciones de otros participantes.

Cerrar la ayuda

Pots presentar propostes fins al 24 de setembre, inclòs.

Acerca de este proceso

Este proceso pertenece a Normativa

La modernització, la sostenibilitat ambiental, el desenvolupament, la innovació i la competitivitat del sector vitivinícola en el seu conjunt són aspectes clau d'aquesta nova proposta normativa. També ho són la millora de les condicions socials i econòmiques de les famílies, les empreses i els treballadors d'aquest sector.

Objectius de la consulta

Es pretén adoptar un marc normatiu català consensuat amb el sector, a fi de donar cobertura a les seves necessitats reals, pel que es fa necessari que hi participin en l'elaboració d'aquest decret els actors implicats en la producció, l'elaboració, la comercialització i el consum dels productes vitivinícoles, traslladant així el seu coneixement i experiència.

Els principals aspectes objecte de la consulta pública prèvia afecten a àmbits com són la modernització, la sostenibilitat ambiental, el desenvolupament i la innovació del sector vitivinícola en el seu conjunt, així com la millora de la competitivitat.

La millora de les condicions socials i econòmiques de les famílies, les empreses i els treballadors del sector vitícola són prioritàries, la qual cosa implica assegurar la protecció dels interessos legítims dels productors, els altres operadors del sector i els consumidors.

Preguntes per centrar les aportacions


  1. Considera que s’han descrit adequadament els problemes? Hi ha aspectes que no s’han tingut en compte i que haurien de ser valorats per l’Administració de la Generalitat? Hi ha altres efectes negatius o positius derivats del marc normatiu vigent que s’estiguin produint actualment que no s’han posat en relleu a la documentació? (per exemple, que no s’hagin identificat adequadament els afectats, no s’hagin tingut en compte determinades causes del problema, etc.)

  2. S’haurien de preveure altres objectius?

  3. Cal considerar alternatives diferents a les proposades? Hi ha efectes de les alternatives esmentades que no s’hagin tingut en compte i que siguin rellevants?


Grups als quals s'adreça la consulta

La consulta està oberta a tothom, però es convida especialment a participar a les següents entitats:

  • Denominacions d'origen (DO)
  • Patronals i sindicats
  • Rutes del vi
  • Diputacions
  • Consorcis de promoció enoturística i turística
  • Proveïdors de serveis en l’àmbit enoturístic
  • Associació catalana d’enòlegs (ACE)
  • Associació catalana de sommeliers (ACS)
  • Periodistes i prescriptors del sector vi
  • Escoles enoturisme
  • Vinseum
  • Facultat d’enologia Rovira i Virgili
  • CETT i ESHOB (escoles de formació gastronòmica)
  • Inscrits al registre de grups d’interès relacionats amb l’àmbit vitivinícola

Propuestas Ver todas las propuestas (12)

FIGURA 3: NEGOCIANT Empresa que compra Vi a Doll i l’embotella ja sigui per escumosos o per vins...
Tots els cellers elaboradors i comercialitzadors de vins han de ser categoritzats , per raó...
També volem incidir en el següent apartat del article 4, g ,5a.5a. Vi escumós de qualitat: vi...
Evidentment aquesta qualificació ha de constar obligatòriament a la etiqueta i en la promoció...
Ver todas las propuestas (12)
Departamento Departamento de Acción Climática, Alimentación y Agenda Rural
Grupo promotor Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Unidad promotora Institut Català de la Vinya i el Vi
Dispone de retorno
Fecha de inicio 24 de julio de 2023
Fecha de finalización 24 de septiembre de 2023
Referencia: II-PART-2023-05-577

Compartir enlace:

Por favor, pega este código en tu página:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/consultadecretvitivinicultura/embed.js?locale=es"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/consultadecretvitivinicultura/embed.html?locale=es" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>