" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l'elaboració del Pla Territorial Sectorial per al Desenvolupament de les Energies Renovables a Catalunya (PLATER)

El PLATER pretén ordenar els projectes d’energies renovables en el territori

Fase 2 de 2
Retorn 15/06/2023 - 30/07/2023
Fases del procés

Les administracions han d’assumir la seva responsabilitat.

01/06/2023 16:30  
Rebutjada

No es pot traslladar a la ciutadania el gruix de les decisions d’una qüestió tan complexa, transversal, tècnica i decisiva com la transició energètica i la seva materialització: els polítics han d’assumir la seva responsabilitat i no emparar-se en la voluntat de la ciutadania per encobrir una incapacitat en la presa de decisions.

Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:

El PLATER afavorirà la participació de la ciutadania en el desenvolupament d'aquesta planificació, perquè és la voluntat del Govern i una estratègia indispensable pel desenvolupament de la política energètica, en general, i el desenvolupamnet de les energies renovables, en particular.

Esmenar Proposta Milloreu aquest proposta modificant la seva title i body
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2023-06-86901
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86901/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86901/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

2 en contra (66.7%)

Cap comentari amb vots

Els polítics mai assumiran cap responsabilitat , canvien , la responsabilitat ha de ser dels tècnics que no compleixin les normatives o Ies lleis . Els polítics canvien , els tècnics hi son i q mes son els entesos tècnicament molt mes que els polítics .
La ciutadania crec que ha de ser coneixedora i copartícep de les decisions, ja que son per ells i per les generacions futures que afectarà.

Conversa amb RAMON MARIA
En contra  

La ciutadania ha de poder dir la seva. És molt poc democràtic el que dieu els de l'associació d'empreses (eoliccat) interessades en que es materialitzin els projectes (bàsicament eòlics).

La descarbonització és la forma més immediata de contribuir a la amenaça més gran contra l'entorn, els ecosistemes i l'activitat humana. La implantació massiva de renovables és reconegut per organismes internacionals, com la forma més eficient i ràpida d'assolir-ho sense un greu perjudici al benestar econòmic i social. La dimenssió de la transformació és enorme (consulteu la PROENCAT 2050). Cal assumir canvis notables en molts aspectes, des del consum al paissatge. En una transformació d'aquesta dimensió, com mai hem fet en tant poc temps, cal lideratge i aixó es fa des de la política; i cal criteri tècnic i expert, que són els que han de dir com. A partir d'aquí, cal la intervenció de la ciutadanía i la seva participació en els projectes. Però el full de ruta ha d'estar establert i ha de respondre a uns objectius marcats pel Parlament i el Govern. Això també és democràcia.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...