" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l'elaboració del Pla Territorial Sectorial per al Desenvolupament de les Energies Renovables a Catalunya (PLATER)

El PLATER pretén ordenar els projectes d’energies renovables en el territori

Fase 2 de 2
Retorn 15/06/2023 - 30/07/2023
Fases del procés

Apropar generació renovable als punts de consum

02/06/2023 13:55  
Rebutjada

Prioritzar aquelles instal·lacions d’energia renovable properes al punt de consum o de connexió retirant per exemple les limitacions sobre la capacitat agrològica del sòl en aquelles instal·lacions que estiguin dins d’un radi de 5 kms per exemple. Això minimitzaria a la vegada la afecció ambiental i paisatgística dels elements lineals d’evacuació a la vegada que incentivaria als promotors a buscar millors alternatives.

Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:

L'objectiu del PLATER és estudiar i determinar les millors zones per a la implantació de les energies renovables a terra i en espais artificialitzats, i ho farà amb l'aplicació d'uns criteris homogenis per tot el territori que determinaran la compatibilitat dels diferents tipus de sòls, la capacitat d'acollida del territori, considerant les seves especificitats i característiques i la disponibilitat del recurs. Per tant, per mantenir la solidesa d'aquesta metodologia, els criteris s'aplicaran de manera uniforme a tot Catalunya. Així mateix, en el marc dels treballs del PLATER, a partir de la distribució prevista de l'eòlica i la fotovoltaica, es durà a terme un anàlisi de les xarxes de transport i distribució necessàries pel desenvolupament de les energies renovables a Catalunya amb l'objectiu de definir els grans passadissos d'aquestes infraestructures, minimitzant la seva longitud per a maximitzar l'acceptació social.

Esmenar Proposta Milloreu aquest proposta modificant la seva title i body
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2023-06-86917
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86917/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86917/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...