" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l'elaboració del Pla Territorial Sectorial per al Desenvolupament de les Energies Renovables a Catalunya (PLATER)

El PLATER pretén ordenar els projectes d’energies renovables en el territori

Fase 2 de 2
Retorn 15/06/2023 - 30/07/2023
Fases del procés

Facilitar comunitats enrgètiques amb eòlica

02/06/2023 18:59  
Rebutjada

Cal introduir un criteri de facilitació de les comunitats energètiques en nuclis urbans considerant les particularitats de l’energia eòlica, d’acord amb el que inclouen la Directiva 2018/2001 de foment de les energies renovables i la Directiva 2019/944 de regulació del mercat elèctric, que indiquen que s’han de donar avantatges competitius a les comunitats energètiques ja que tenen desavantatges intrínseques que en dificulten el seu desenvolupament.

Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:

Malgrat que la figura de les comunitats energètiques jugarà un paper clau en el nou model energètic per a l'apoderament de la ciutadania, les pimes i les autoritats locals que hi participin, no és objectiu del PLATER la seva promoció o regulació. El PLATER únicament estudiarà i determinarà les millors zones per a la implantació de les energies renovables a terra i en espais artificialitzats. Seran altres instruments i normatives les que regulin o treballin el marc d'actuació de les comunitats energètiques, com ara el Pla Integrat d'Energia i Clima de Catalunya 2030 (PINECCAT), actualment en desenvolupament.

Esmenar Proposta Milloreu aquest proposta modificant la seva title i body
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2023-06-86929
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86929/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86929/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...