" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l'elaboració del Pla Territorial Sectorial per al Desenvolupament de les Energies Renovables a Catalunya (PLATER)

El PLATER pretén ordenar els projectes d’energies renovables en el territori

Fase 2 de 2
Retorn 15/06/2023 - 30/07/2023
Fases del procés

Cal prioritzar les instal·lacions destinades a l'autoconsum (llars i empreses) individual o a través de comunitats energètiques

03/06/2023 12:28  
Rebutjada

L’actual model d’instal·lació de les renovables es basa en autoritzar la instal·lació de macrocentrals eòliques i fotovoltaiques arreu de la Catalunya rural. Cal un canvi de model que posi la ciutadania en el centre. El PLATER ha d’impulsar de forma prioritària totes les instal·lacions destinades a l’autoconsum: tant a les llars com a les empreses (indústries, logística, serveis, ...) i tant de forma individual com a través de comunitats energètiques.

Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:

El PLATER prioritzarà les instal·lacions de renovables en teulades, però la regulació sobre el funcionament de l'autoconsum no és objecte del Pla Territorial Sectorial, ja existeixen altres instruments normatius que ho regulin i promocionin. L'objectiu del PLATER és específicament determinar unes directrius generals i els criteris de la distribució de les instal·lacions d'aprofitament de les energies renovables, fonamentalment eòlica i fotovoltaica, que s'ubiquin a terra i en espais artificialitzats per a la definició de les zones d'acceleració i disponibles.

Llistat d'adhesions

i 1 persona més (veure més) (veure menys)
Esmenar Proposta Milloreu aquest proposta modificant la seva title i body
Número d'adhesions4

Referència: II-PROP-2023-06-86939
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86939/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86939/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...