" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l'elaboració del Pla Territorial Sectorial per al Desenvolupament de les Energies Renovables a Catalunya (PLATER)

El PLATER pretén ordenar els projectes d’energies renovables en el territori

Fase 2 de 2
Retorn 15/06/2023 - 30/07/2023
Fases del procés

Limitació d'ocupació de terrenys agraris a nivell municipal per a garantir la sobirania alimentària

04/06/2023 17:27  
Rebutjada

Actualment hi ha un límit a l'espai agrari utilitzat, en funció de la classe agrològica del sòl i a nivell comarcal. Aquesta limitació s'hauria d'aplicar a tots els sòls agraris (els necessitem TOTS per a garantir la nostra sobirania alimentària), i a escala municipal (sovint, dins d'una mateixa comarca, tenim concentració de la majoria d'instaŀlacions en uns pocs municipis).

La superfície ocupada no hauria de representar més del 10% de la superfície d'un municipi.

Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:

El PLATER treballarà en funció de les necessitats que es requereixen per tal de satisfer la demanda d'energia elèctrica segons les previsions de la PROENCAT 2050. A la PROENCAT es demostra com l'autoconsum i la implantació d'energies renovables en edificis no serà suficient per cobrir la demanda futura i que l'ocupació en espais artificialitzats i a terra serà necessària. És en aquests tipus de sòl on el PLATER definirà unes zones d'acceleració i unes zones disponibles per a la implantació de les energies renovables amb l'aplicació d'uns criteris homogenis per tot el territori que treballaran en la compatibilitat dels diferents tipus de sòls, inclòs el sòl agrícola, i la capacitat d'acollida del territori, considerant les seves especificitats i les seves característiques. L'objectiu del PLATER és doncs ordenar aquesta implantació a gran escala de les energies renovables sobre el territori i serà en el marc de desenvolupament dels treballs d'elaboració del PLATER on s'estudiarà com a criteri d'aplicació el grau de protecció dels sòls agrícoles i es tindrà en compte el principi de sobirania alimentària, fent-lo compatible amb el principi de la sobirania energètica.

Esmenar Proposta Milloreu aquest proposta modificant la seva title i body
Número d'adhesions3

Referència: II-PROP-2023-06-86948
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86948/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86948/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...