" class="part-icon-bars">

Adaptació del Codi civil de Catalunya a la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat

Procés participatiu per a l'adaptació del marc normatiu vigent a la Convenció de Nova York

Fase 1 de 2
Introducción 15/07/2020 - 15/10/2020
Fases del proceso
Ayuda

Son debates estructurados en torno a políticas públicas para incorporar las voces de la ciudadanía en las decisiones del Gobierno.

Puedes hacer tus aportaciones en línea, asistir a sesiones presenciales o consultar las aportaciones de otros participantes.

Cerrar la ayuda

Acerca de este proceso

Este proceso pertenece a Proceso

Aquest procés participatiu consisteix en el recull d’aportacions que es duguin a terme sobre el qüestionari annex, relatiu al document de les bases de la reforma del Codi civil de Catalunya en matèria de suport a l’exercici de la capacitat jurídica.La Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques impulsa un procés participatiu per a la recepció dels continguts de la Convenció de les Nacions Unides de 13 de desembre de 2006 (Convenció de Nova York) sobre els drets de les persones amb discapacitat en l’ordenament civil català.

Les normes civils han de donar resposta, de manera ràpida i continuada, a les noves necessitats de regulació amb l’actualització i l’acomodació de les normes ja existents.

D’aquesta manera, aquest procés participatiu té per objecte recollir les observacions i les propostes dels diversos sectors socials, jurídics o institucionals sobre les bases de la reforma del Codi civil de Catalunya en matèria de suport a l’exercici de la capacitat jurídica. Aquestes bases són les directrius que han d’inspirar la regulació concreta del Codi Civil de Catalunya que s’elabori a proposta de la Comissió de Codificació de Catalunya.Propuestas Ver todas las propuestas (25)

 • Creado el
  15/10/2020
 • 27
 • Número de comentarios: 0
 • Creado el
  15/10/2020
 • 26
 • Número de comentarios: 0
 • Creado el
  14/10/2020
 • 28
 • Número de comentarios: 0
Le situacions d’abús e influencia indeguda han d’estar regulades mitjançant salvaguardes, no com...
 • Creado el
  15/10/2020
 • 28
 • Número de comentarios: 0
Ver todas las propuestas (25)
Qué se decide Donar veu a les persones i institucions afectades per l’aplicació d’aquestes normes, per generar consens i obtenir el coneixement necessari per començar a legislar.
Quién participa Està convidat a participar qualsevol entitat, col·lectiu, empresa, administració que se senti vinculada així com qualsevol persona a títol individual.
Cómo se decide Es pot participar fent aportacions al qüestionari relatiu al document de les bases.
Departamento Departamento de Justicia
Grupo promotor Departament de Justícia
Unidad promotora Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques
Dispone de retorno No
Fecha de inicio 15 de julio de 2020
Fecha de finalización 30 de octubre de 2020
Referencia: II-PART-2020-07-345

Compartir enlace:

Por favor, pega este código en tu página:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/convencionovayork/embed.js?locale=es"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/convencionovayork/embed.html?locale=es" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadísticas

14

Participantes

130

Seguidoras

25

Propuestas

345

Adhesiones

8

Respuestas