" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

#lleitrans Consulta pública prèvia sobre l'Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

Fase 2 de 2
Retorn 14/02/2022 - 07/10/2022
Fases del procés

Defensa dels drets de les dones i la infància

17/01/2022 15:07  

Existència dels dos sexes biològics. Protecció dels espais femenins i on hi ha nens: esport, lavabos, dutxes, presons. Recolzament psicològic per adolescents que pateixen l'anomenada "disfòria de gènere". Prohibició de: hormones que bloquegen la pubertat, les mastectomies i la castració i de l'apologia del transgenerisme a les escoles. Dret dels pares i les mares a intervenir si detecten missionisme del culte transgenerista a les escoles.

Número d'adhesions26

Referència: II-PROP-2022-01-83234
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83234/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83234/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

4 a favor (21.1%)

member-avatar Pat

A favor  Gràcies, Montserrat! Claredat i coherència (i molta paciència, veig). S'ha de deixar de confondre el sexe (biològic i immutable) amb el gènere (constructe social, comportaments estereotipats). No es poden confluir, sobretot, en legislacions i polítiques. La "unió" d'aquests conceptes, el primer (una realitat material i objectiva) i el segon (sentiments individuals i subjectius), anul·la el sentit d'ambdós. I dota, a qualsevol que ho desitgi, de les proteccions legals creades per al sexe femení.

5 en contra (26.3%)

member-avatar Alex

En contra  L'anatomia humana de 1r de primària i desfasada? En aquest món hi ha lloc per tot menys per la discriminació, els teus comentaris així són. Viu i deixa viure cada persona fa la seva vida el millor que pot i si ens fem mal o no, ens equivoquem o no es cosa nostre no dels demés. Que et defineix com a dona? Si respons els teus genitals estàs donant la raó d'aquell q va imposar una dona es així i un home així. A on existeix aquestes normes per ser o no ser? Per cert en comptes d'estar aqui intentant treure drets que ni et pertoquen lluita pels teus que nosaltres ja ho fem per nosaltres ;)

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb Alba Salvá

Estoy en contra de lo que opina Montserrat, conozco a muchos niños y niñas trans, y simplemente expresan lo que sienten y qué se sienten. Es posible que tú siempre te sintieras niña y luego mujer desde tu nacimiento, sin embargo hay otras personas que no lo sienten ni se sienten de acuerdo con el cuerpo que tienen. Y no es una imposición de nadie, al contrario, se expresan con total libertad.
Yo me he sentido mujer toda mi vida, y por ideologías como la que representas, he estado sufriendo y he sido muy infeliz hasta que he podido realizar mi transición. ¿Acaso crees que es mejor que una persona viva amargada toda su vida porque no le dejan expresarse tal y como es?. Según tus palabras sí.

No se si eres madre o no, pero si lo eres y un día tu hijo te dice que se siente niña, o si tienes una hija y te dice que siente chico, ¿ qué vas a hacer?, ¿ obligarle a ser, según tus creencias, lo que representa su sexo biológico y hacerle/a desgraciado/a toda su vida?.... Es su vida, no la tuya.

Ser trans no es sentirse de un género es serlo

El género es masculino, femenino o neutro, ser hombre o mujer es biológico.

Avatar: Participant eliminada

Si nos ponemos específicos, la categoría "hombre" y "mujer" también están creadas socialmente. No hay nada en la biología que nos diga que una persona es hombre o mujer, puesto que es la sociedad quien atribuye esa categoría (y posteriormente unos roles de género) a un bebé según sus características biológicas. Y creo que todas aquí estaremos de acuerdo en que simplificar algo tan grande como el género y la identidad humana a simples condiciones biológicas es reduccionista y un poco absurdo.

Esto no es ponerse especifico, es confundir sexo, roles de genero y expresión de la personalidad. No se porqué se mezclan conceptos diferentes como si fueran equivalentes.

Mira, la meva filla era disident de génere als 3 anys, li vaig dir, i mantenir fins que ho va poder fer ella mateixa: no hi ha coses ni de nen ni de nena, pots fer el que vulguis. Avui es adulta i disident de gènere. Avui el sistema educatiu i sanitari li hauria dit: ets un nen trans: química, cirurgia i fármacodependencia

Carregant els comentaris ...