" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

#lleitrans Consulta pública prèvia sobre l'Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

Fase 2 de 2
Retorn 14/02/2022 - 07/10/2022
Fases del procés

Defensa dels drets de les dones i la infància

17/01/2022 15:07  

Existència dels dos sexes biològics. Protecció dels espais femenins i on hi ha nens: esport, lavabos, dutxes, presons. Recolzament psicològic per adolescents que pateixen l'anomenada "disfòria de gènere". Prohibició de: hormones que bloquegen la pubertat, les mastectomies i la castració i de l'apologia del transgenerisme a les escoles. Dret dels pares i les mares a intervenir si detecten missionisme del culte transgenerista a les escoles.

Número d'adhesions26

Referència: II-PROP-2022-01-83234
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83234/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83234/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

4 a favor (21.1%)

member-avatar Pat

A favor  Gràcies, Montserrat! Claredat i coherència (i molta paciència, veig). S'ha de deixar de confondre el sexe (biològic i immutable) amb el gènere (constructe social, comportaments estereotipats). No es poden confluir, sobretot, en legislacions i polítiques. La "unió" d'aquests conceptes, el primer (una realitat material i objectiva) i el segon (sentiments individuals i subjectius), anul·la el sentit d'ambdós. I dota, a qualsevol que ho desitgi, de les proteccions legals creades per al sexe femení.

5 en contra (26.3%)

member-avatar Alex

En contra  L'anatomia humana de 1r de primària i desfasada? En aquest món hi ha lloc per tot menys per la discriminació, els teus comentaris així són. Viu i deixa viure cada persona fa la seva vida el millor que pot i si ens fem mal o no, ens equivoquem o no es cosa nostre no dels demés. Que et defineix com a dona? Si respons els teus genitals estàs donant la raó d'aquell q va imposar una dona es així i un home així. A on existeix aquestes normes per ser o no ser? Per cert en comptes d'estar aqui intentant treure drets que ni et pertoquen lluita pels teus que nosaltres ja ho fem per nosaltres ;)

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb Participant eliminada
Avatar: Participant eliminada

Pensar que només el nostre cos defineix la manera en què ens presentem i interaccionem amb la societat i les altres persones es essencialista i reduccionista. Què passaria, per posar un exemple, amb les persones intersexuals, que el seu cos s'allunya del binarisme? Fins i tot les coses que tu consideres tan simples són més complexes del que et penses. La condició humana és complexa.

En quin moment de "no hi ha res que defineixi" s'entén que només el cos defineix la manera com som i com ens hem de presentar socialment? Volia dir justament el contrari, que el cos humà és sexuat, però no defineix la manera de ser (incloent el gènere) això és sexista. Si parlem de cervells de dona i d'home estem donant validesa al neurosexisme, ja que el cervell no és binari (feminí/masculí). La condició humana és complexa, estem d'acord però no podem obviar el context el el que vivim, això també és reduccionista i no fa cap favor a ningú.

Tens tota la raó, Miriam. El cos humà és sexuat ja durant les primeres setmanes de l'embaràs. Que hi hagi persones intersexuals no vol dir que ara es pugui dir a la babalà que "el sexe no existeix". I si hi ha persones trans és per què venen d'un sexe amb el que han nascut, o si no des d'on transiten? Si és que transiten, que aquesta és una altra. No podem fer màgia. No podem canviar ni l'edat, ni el sexe, i no podem no morir. Tot plegat és una gran mentida.

Bé, jo crec que si que hi ha coses que podem canviar, vull pensar que tothom qui està comentant i fent propostes entén que el gènere és una imposició cultural que serveix per mantenir el patriarcat i que res canviï. Al ser una imposició hi ha molta gent que no la reconeix com a pròpia i vol ser ella mateixa, aquí entrarien les dissidències de gènere, (considerant que el feminisme és dissidència de gènere en si mateix)
Les persones que decideixen fer una transició o expressar-se estèticament fora de la norma no han de ser discriminades ni agredides per aquest fet, en això suposo que estem totes d'acord. El meu punt és que fer una llei en contra de la discriminació és necessari, però s'ha de fer mantenint el que anys de lluita feminista han aconseguit. Això vol dir molt de debat i escoltar idees diferents, però no hi veig la intenció en algunes persones.

Les persones amb desenvolupament sexual divers són variacions dintre del binarisme no un tercer o quart sexe i demanen reiteradament que no se les utilitzi en aquests debats.

Els hi preguntarem, si hi volen ser hi seràn, si en volen una específica les ajudarem en el que ens demanin. La veritat, que operin a nadons de 2 dies per fer encaixar un cos en el binarisme si que és mutilar, i s'està fent, jo intentarè eradicar aquesta part.

Carregant els comentaris ...