" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

#lleitrans Consulta pública prèvia sobre l'Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

Fase 2 de 2
Retorn 14/02/2022 - 07/10/2022
Fases del procés

Banys i vestuaris inclusius

03/02/2022 20:07  

Un rètol per Tots els gèneres als banys d’ús exclusiu i reformes als vestuaris donen un espai segur i anònim per:


  • Les persones trans que comencen la seva transició
  • Les persones No Binàries o Intersex No Binàries que no senten que están al bany o vestuari que els correspon (home o dona) 
  • Evitar agressions verbals o físiques
  • Families gays/lesbianes quan han de canviar al seu bebé






Llistat d'adhesions


Referència: II-PROP-2022-02-83445
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83445/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83445/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

1 a favor (16.7%)

member-avatar Eni

A favor  Molt bona proposta. Cal crea espais segurs per a tothom i deixar de normalitzar els atacs, l'exclusió i la invisibilitat a la que algunes persones ens volen relegar.

1 en contra (16.7%)

En contra  Hi ha d'haver canviadors per bebes a tots els banys: és molt sexista pretendre que només les dones canvien bolquers. D'altra banda, on queda la seguretat i la intimitat de les dones i nenes que no "senten" que homes autoidentificats amb el genere femení siguin dones? El que es proposa aquí no són espais segurs per a tothom, sino per les persones trans, i concretament, les que tenen sexe masculí, perquè segur que les dones autoidentificades com a homes es troben més segures en el vestuari/lavabo femení. Els espais segurs es van crear per les dones i nenes amb un motiu molt clar: evitar abusos i violacions a perpetrades per persones del sexe masculí.

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb Núria Tort Colet
En contra  

Hi ha d'haver canviadors per bebes a tots els banys: és molt sexista pretendre que només les dones canvien bolquers.

D'altra banda, on queda la seguretat i la intimitat de les dones i nenes que no "senten" que homes autoidentificats amb el genere femení siguin dones?

El que es proposa aquí no són espais segurs per a tothom, sino per les persones trans, i concretament, les que tenen sexe masculí, perquè segur que les dones autoidentificades com a homes es troben més segures en el vestuari/lavabo femení.
Els espais segurs es van crear per les dones i nenes amb un motiu molt clar: evitar abusos i violacions a perpetrades per persones del sexe masculí.

Bon dia
El que és planteja és que als banys d’ús exclusiu (individual) es posi el rètol per tots els gèneres. Això no perjudica la seguretat de cap persona però si que l’amplia pel col.lectiu lgtbiq+, a banda de ser banys molt més inclusius en tots els aspectes

Núria molt d'acord amb el que dius; de fet no sé d'on surt questa moda estúpida de dir que els banys estan "separats per gènere" que és una ximpleria increible. Els banys i vestuaris han estat sempre separats per sexe.

Bé, si que sé d'on surt, de la societat anglosaxona que diu "sexe/gènere" indistintament, perquè li tenen por a la paraula sexe, com li tenen por a moltes paraules "la n paraula, la f paraula" i tonteries així, perquè són una societat que provenen de l'época Victoriana més sexista. En fi, coses de nordamericans que ens ha arribat aquí perque les universitats estan plagades de pensament neoliberal estatunidenc. Què hi farem.

Els banys no estan separats per gènere, si no per sexe, m'és absolutament indiferent el que et sentis. Si has nascut home, i et sents internament una dona, tens l'oportunitat de fer els banys masculinis més inclusius. I si hi han problemes als banys masculins, que actuïn sobre els homes violents, no que altres homes ocupin els banys de les dones.

Quin nivell!!!! Espero que mai tinguis filles No Binàries. Descartar una part del col.lectiu lgtbiq+ sense saber, sense parlar extensament del tema ja diu molt. No comments!

T'agraïria que ataquis els meus arguments, no a mi. Gràcies.

Excel·lent suggeriment. Hem d'establir un refugi segur per a totes les persones i deixar de normalitzar les agressions, les exclusions i els mètodes encoberts utilitzats per alguns per destruir-nos. google

Agraeixo la teva subway surfers opinió i hi estic totalment d'acord. Moltes gràcies per escriure un article tan bo.

Carregant els comentaris ...