" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia sobre la llei de Transició Energètica de Catalunya i transformació de l'Institut Català d'Energia en Agència Catalana d'Energia

#lleitransicioenergetica L'objectiu de la consulta és disposar de les propostes i aportacions de la ciutadania respecte a la definició d'estratègies que facin possible desenvolupar un nou model energètic basat cent per cent en energies renovables en l'horitzó 2050.

Fase 1 de 1
Propostes consulta prèvia 16/12/2019 - 31/01/2020
Fases del procés

Incorporació dels objectius climàtics als criteris de la ponència renovable

27/01/2020 18:02  
Rebutjada
El DL 16/2019, tot i liberalitzar i racionalitzar la instal·lació de renovables, encara fixa uns criteris per tramitar projectes molt basats en l'impacte de les instal·lacions al territori, al paisatge i al patrimoni, i no considera adequadament l'impacte positiu per assolir els objectius renovables. Es proposa aprofitar la llei per incloure aquests criteris climàtics i renovables al llistat de criteris de la ponència, de forma que com més lluny estiguem dels objectius, més fàcil s'instal·li.

Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:

La llei incorporarà en l'articulat sobre generació d'energia elèctrica, la necessitat de què el departament competent en matèria d'energia defineixi un marc regulador tècnic, econòmic i mediambiental adient per a la implantació de la generació d'energia elèctrica renovable, connectada a les xarxes elèctriques i/o per a l'autoproducció. També, en relació amb les instal·lacions de producció d'energies renovables a territori, establirà que s'ha de disposar d'una planificació territorial i urbanística que determini les millors ubicacions possibles des del punt de vista de l'aprofitament energètic i de l'impacte ambiental, tenint en compte les possibilitats i característiques pròpies de cada ubicació, i fent viables els projectes dels agents interessats.

0 Suports
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2020-01-78112
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleitransicioenergetica/f/2762/proposals/78112/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleitransicioenergetica/f/2762/proposals/78112/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...