" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia sobre la llei de Transició Energètica de Catalunya i transformació de l'Institut Català d'Energia en Agència Catalana d'Energia

#lleitransicioenergetica L'objectiu de la consulta és disposar de les propostes i aportacions de la ciutadania respecte a la definició d'estratègies que facin possible desenvolupar un nou model energètic basat cent per cent en energies renovables en l'horitzó 2050.

Fase 1 de 1
Propostes consulta prèvia 16/12/2019 - 31/01/2020
Fases del procés

Incorporar criteris d'estalvi energètic en l'ordenament urbanístic

31/01/2020 15:28  
En avaluació
Més enllà dels edificis públics nZEB de nova construcció s'hauria d'incorporar criteris d'autoproducció d'energia per llei en les noves promocions. S'hauria d'establir mecanismes perquè els nous sectors de planejament urbanístic o els que sol·liciten modificacions garantissin en la majoria d'usos (especialment l'industrial un % important de consum en autoproducció. Es podría obligar en determinats casos a xarxes de distribució elèctrica tancades.

Aquesta proposta està en avaluació perquè:

L'actual "Código Técnico de la Edificación" (CTE) ja obliga al fet que hi hagi un percentatge de producció d'energia amb fonts renovables per a edificis de nova construcció. En el cas de la fotovoltaica i edificis terciaris, obliga només per sobre de 3.000 m2 i el percentatge que demana de producció és més aviat poc exigent. S'avaluarà si a Catalunya es podria anar més enllà del CTE incorporant una regulació més exigent per a edificis de nova construcció del sector terciari i residencial. Pel que fa a xarxes de distribució elèctrica tancada, a banda del marc europeu (Directiva 2019/944 UE) no existeix una regulació específica aprovada a nivell estatal i aquest tipus de xarxes no es consideren un instrument prioritari per a la transició energètica.

0 Suports
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2020-01-78175
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleitransicioenergetica/f/2762/proposals/78175/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleitransicioenergetica/f/2762/proposals/78175/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...