Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei de turisme
Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei de turisme
La nova llei de Turisme hauria de tenir en compte i fomentar la promoció de les activitats enoturístiques
Des dels cellers i diverses entitats, entre elles l'Associació Vinícola Catalana, s’estan potenciant activitats relacionades amb l’enoturisme. La mateixa LLEI 2/2020, del 5 de març, de la vitivinicultura ja referencia “La potenciació de l’enoturisme com a factor de creació d'ocupació i de posada en valor de la cultura del vi. Per a això, s'ha de crear una taula de treball amb els diferents agents de la cadena alimentària del vi i les entitats turístiques que es consideri pertinent.”
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Detalls del comentari
Estàs veient un sol comentari
Mostra tots els comentaris
El sector de la vinya i el vi català suposen més de 55.000 hectàrees, més de 600 cellers inscrits a les 11 denominacions d’origen catalanes. La indústria d’elaboració de vins computa més de 4.800 treballadors, però el total del sector ocupa més de 25.900 treballadors, ja sigui a la vinya, als cellers o al sector serveis. El sector representa un volum de negoci de 1.185M€, el que suposa un 5,25% del sector agroalimentari de Catalunya.
Per aquest motiu, creiem convenient que la nova llei de Turisme, ha de tenir en compte i fomentar la promoció de les activitats enoturístiques com a via per a atreure turistes a tot el territori català, ja que ha demostrat que és un turisme sostenible i responsable i que al mateix temps crea sinergies amb el territori.
Carregant els comentaris ...