" class="part-icon-bars">

Procés participatiu de la nova llei de participació ciutadana de Catalunya

#LleiParticipa Procés participatiu de la nova llei de participació ciutadana de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 13/03/2023 - 31/03/2023
Fases del procés

S1.6 Més perfils tècnics especialitzats a tots els nivells administratius

28/10/2022 10:54  
Acceptades

Caldria dotar, i fer formació permanent, d'equips tècnics de participació mancomunats. Els diferents nivells de les administracions necessiten de tècnics especialitzats en participació i per això cal fer formació i capacitació de personal a Consells Comarcals, municipis grans que són referent a la comarca o territori, etc. per compartir perfils tècnics. Aquesta formació l'hauria de liderar la Generalitat, o l’Escola d’administració Pública de Catalunya i hauria de ser un procés permanent i no puntual. Això permetria tenir una bona dotació de recursos humans especialitzats en administracions de segon nivell per donar suport als municipis. 

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

La llei preveurà la necessitat de comptar amb tècnics especialitzats i la importància de la formació i capacitació de les persones professionals de la participació. Amb aquest objectiu, les administracions han de treballar en la creació d'un perfil competencial.

Trobades relacionades:

Les necessitats dels municipis petits per impulsar la participació (sessió virtual)
11 Octubre 2022
10:00 - 12:30
Com la llei pot facilitar la participació als municipis petits? L’administració local és pionera en l’impuls de polítiques de participació ciutadana.   Els municipis petits (de menys de 5.000 habitants) són els grup de municipis més nombrosos de Catalunya amb 735 en total.  Alguns dels reptes de les administracions municipals en matèria de participació són similars als que tenen altres, com per exemple, la participació de col·lectius que habitualment no participen.  Però altres són específics i tenen a veure amb la realitat territorial que sovint es caracteritza per la dispersió dels nuclis urbans i la baixa densitat de població, l’estructura demogràfica i la dificultat d’accés a determinats serveis.  Sobre que debatrem: Quines respostes que es poden donar des de la llei als reptes en participació ciutadana? Reptes com:  • La participació en línia als municipis petits: infraestructures i mitjans. • La participació davant la realitat demogràfica i urbanística dels municipis petits. • Les necessitats i els recursos per fer possible la participació ciutadana. • El paper i compromís institucional de les administracions supramunicipals en el suport de les polítiques de participació als municipis petits. La sessió és una sessió monogràfica entorn a l'eix 5: les necessitats dels municipis petits.
Referència: II-PROP-2022-10-85826
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/novalleiparticipacio/f/3548/proposals/85826/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/novalleiparticipacio/f/3548/proposals/85826/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...