" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

Fer complir la Llei del Codi de consum de Catalunya

07/06/2022 14:36  

AUTORIA: WICCAC

CONTINGUT: Proposem que el govern de la Generalitat treballi urgentment per a fer efectiu el compliment de la Llei del Codi de consum de Catalunya 22/2010, del 20 de juliol del 2010, especialment en tot el que fa referència a l'ús del català i els drets dels consumidors i usuaris. A l'article 128-1 s'hi recullen els drets lingüístics de les persones consumidores, en el 211-5, els requisits lingüístics que han de complir les empreses i, més endavant, el règim d'infraccions i sancions corresponent.

Aquesta llei es va aprovar l'any 2010, ja fa gairebé 12 anys, i no s'està complint ni s'està exigint que es compleixi. Crec que no té sentit aprovar lleis al Parlament si després no es fa que es compleixin. Es va donar un temps de moratòria, que es va acabar sense que després no es fes res més per exigir el compliment de la llei.

Creiem que s'hauria de fer una campanya informativa important a tots els mitjans de comunicació a través de l'Agència Catalana del Consum, adscrita al Departament d'Empresa i Treball, sobre aquest tema i l'obligació que tenen les empreses de complir aquesta llei, que protegeix els drets lingüístics dels usuaris i consumidors, i posteriorment passar a realitzar inspeccions i a aplicar sancions pel seu incompliment, començant per les empreses més grans i els casos més flagrants.

Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-06-84086
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84086/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84086/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...