" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

L'acolliment lingüístic

22/06/2022 17:57  

AUTORIA: Comissió d'Acolliment Lingüístic de Reus

CONTINGUT:

1. L'acolliment lingüístic hauria de basar-se molt més en espais de relació i trobada per promoure el contacte social fora de l'aula: activitats didàctiques fora de les aules, participació en activitats culturals, esportives, socials...   Programes com el Quedem (OC) o el VxL van en aquesta línia però caldria fer-ne molts més i de manera sistemàtica. L'aprenentatge de la llengua hauria de ser cada cop més per contacte social i menys a les aules.

2. Hem d'eliminar la idea que l'acolliment lingüístic és fer unes hores de classe per aconseguir un paper que justifiqui l'arrelament. Aquest tràmit administratiu, si bé aporta alumnat a les aules, es converteix sovint en un destorb per a l'aprenentatge real.

3. Fer valer les sessions d'acollida lingüística que fa l'Ajuntament de Reus al personal de nova incorporació, abans en grup i ara individuals.

4. Garantir l'ús i aprenentatge de la llengua a totes les persones que ho necessitin (garantir places, recursos) de forma general i a tot el territori.

Llistat d'adhesions


Referència: II-PROP-2022-06-84231
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84231/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84231/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...