" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

(Sessió de proximitat 4310192) Sensibilització ús del català

27/06/2022 14:23  

AUTORIA: Ajuntament de Constantí

CONTINGUT: Un dels reptes que té el català en l'administració pública és principalment el seu ús d'entrada davant de la ciutadania. Molts cops pensem que fem un favor en dirigir-nos en castellà des de l'inici o canviar al castellà durant la conversa quan realment no sabem si aquella persona l'entén o l'està aprenent. Hem de donar l'oportunitat a la gent que l'està aprenent a utilitzar-lo fora de l'aula.

Els treballadors de les administracions públiques hem de donar exemple en l'ús del català, garantint el seu ús com a llengua vehicular tan oralment com a nivell escrit i digital. Que el català sigui la llengua de primer ús en les relacions internes entre treballadors.

Per tant, la proposta a la qual vam arribar seria formació i sensibilització de l'ús del català entre els treballadors de totes les administracions públiques, tant locals, com autonòmiques i estatals.

Cursos d'usos lingüístics, oportunitats de realitzar cursos del nivell C2 o cursos en llenguatge jurídic podrien ser unes propostes per dinamitzar l'ús del català en l'administració pública.

Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-06-84237
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84237/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84237/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...