" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

Immersió lingüística als centres residencials d'acció educativa

29/08/2022 16:42  

La Generalitat de Catalunya, de la mà de la DGAIA, acull anualment al voltant d'uns 10.000 infants i joves en centres residencials d'acció educativa i d'altres recursos similars.

Com a educador social que ha treballat activament en aquesta xarxa de recursos, he pogut copsar constanment una vulneració dels drets lingüístics dels infants acollits i protegits per dirà xarxa i dels requisits lingüístics dels educadors en actiu i aspirants.

En la gran majoria de CRAE i CREI hi han educadors socials titulats que exerceixen les funcions de cura i referència dels menors sense poder ni voler mantenir una conversa en català. Els menors acollits, la immensa majoria dels quals provenen d'entorns castellanoparlants i es desenvolupen majoritàriament en entorns similars, no tenen ni tant sols als CRAE un referent lingüístic.

Les empreses de l'àmbit que s'enduen les adjudicacions, tot i posar com a requisit posseir el certificat C1 de català, a la pràctica no ho contemplen com a indispensable i hi acabem entrant educadors que no emprèn el català. D'aquesta manera, mostren un exemple i referència de menyspreu per la llengua pròpia del país.

S'haurien de crear mecanismes per a que aquests requisits lingüístics fossin realment requisits i per a que en la pràctica educativa la llengua vehicular, convivencial i de referència entre educands i educadors fos el català.

Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-08-84531
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84531/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84531/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...