" class="part-icon-bars">

Participació ciutadana per a l'elaboració del Reglament de la Llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris

Aquesta iniciativa pretén reduir les pèrdues i el malbaratament alimentaris

Fase 2 de 2
Fase de retorn 20/07/2023 - 20/08/2023
Fases del proceso
Ayuda

Son debates estructurados en torno a políticas públicas para incorporar las voces de la ciudadanía en las decisiones del Gobierno.

Puedes hacer tus aportaciones en línea, asistir a sesiones presenciales o consultar las aportaciones de otros participantes.

Cerrar la ayuda

Ja pots consultar l'informe de retorn (PDF).

Acerca de este proceso

Este proceso pertenece a Normativa

Procés de participació ciutadana per a l’elaboració del Reglament de desplegament de la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris


L’objectiu de la participació ciutadana és recollir les propostes i suggeriments que millorin el contingut i la redacció del projecte de Decret de desenvolupament de la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari.

La Direcció General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural inicia el procés de participació ciutadana en l’elaboració de les normes, regulada a l’article 69 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, per a l'elaboració del Reglament de desplegament de la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris.

Aquest procés de participació ciutadana té per objecte que el projecte de Decret que finalment es tramiti i aprovi hagi tingut en compte totes les opinions, inquietuds i propostes dels diversos sectors socials, empresarials o institucionals interessats.

Objectius de la iniciativa

El Projecte de decret plantejat pretén donar resposta als objectius específics següents:

  • Establir els termes quant a contingut i estructura dels plans de prevenció de pèrdues i malbaratament alimentaris de les empreses alimentàries i les entitats d’iniciativa social i altres organitzacions sense ànim de lucre que es dediquen a la distribució d’aliments. Els plans de prevenció de pèrdues i malbaratament alimentaris inclouen, entre altres qüestions, una descripció de les mesures pertinents per poder aplicar la jerarquia de prioritats de l’article 11 de la Llei 3/2020 i la metodologia de quantificació de les pèrdues i el malbaratament alimentaris.

  • Establir els termes del sistema d’informació per recollir i analitzar les dades resultants de la quantificació de les pèrdues i el malbaratament alimentari i de comptabilitzar els productes alimentaris que es destinin a la distribució gratuïta o alimentació animal que ha de desenvolupar l’Administració.

  • Establir el contingut del Pla estratègic de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris que ha d’elaborar el Govern.

  • Definir les pràctiques comercials deslleials o que siguin contràries a les normes de la competència que indueixin o fomentin malbaratament alimentari al proveïdor.

  • Desenvolupar la regulació de l’espigolament com a activitat complementària i sense ànim de lucre per a la prevenció de les pèrdues alimentàries. 

Grups als quals s'adreça aquest procés

  • Ciutadania en general
  • Sector primari
  • Empreses alimentàries
  • Empreses del sector de l’hostaleria i restauració
  • Entitats d'iniciativa social
  • Altres organitzacions sense ànim de lucre que presten serveis de distribució d'aliments
  • Consumidors i els espigoladors

Documents consultables

En aquest procés de participació ciutadana és poden consultar els documents següents:

  • Proposta de Decret
  • Memòria general
  • Memòria d’avaluació d’impacte
  • Memòria d’observacions
  • Memòria preliminar i comunicació al Govern

Propuestas Ver todas las propuestas (49)

La informació aportada pels agents de la cadena alimentaria a les administracions no s’hauria de...
  • Creado el
    22/03/2023
  • 0
  • Número de comentarios: 0
Mentre el sector no faci una nova proposta, els membres del Consell Català de l’Alimentació en...
Art. 7: apartado 2: e) desperdicio alimentario. No queda claro si se incluiría todo lo que esté...
Al artículo 15. el legislador autonómico carece de competencia para definir esas prácticas, por...
Ver todas las propuestas (49)
Departamento Departamento de Acción Climática, Alimentación y Agenda Rural
Dispone de retorno
Fecha de inicio 22 de febrero de 2023
Fecha de finalización 22 de marzo de 2023
Referencia: II-PART-2023-02-558

Compartir enlace:

Por favor, pega este código en tu página:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/participaciomalbaratamentalimentari/embed.js?locale=es"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/participaciomalbaratamentalimentari/embed.html?locale=es" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadísticas

13

Participantes

86

Seguidoras

49

Propuestas

1

Adhesiones