Procés participatiu del Pla Europa
#PlaEuropa Contribució ciutadana al llibre blanc que servirà per guiar les futures accions del Govern a Europa
Populismes (fòrum en línia fins el 24 de febrer)
Pregunta:
Com contribueix la UE en l’auge dels populismes: els combat o els alimenta?
Objectius:
- Reflexionar sobre si la UE ha contribuït a l’auge dels populismes, o bé si la UE és la resposta als populismes.
- Debatre si des de Catalunya s’està contribuint a combatre els populismes, o a alimentar-los.
Paraules claus: populismes, unió fiscal, legitimitat i democràcia, nacionalismes, moviments independentistes, deute, identitat europea, extrema dreta, unió política, valors.
Visualitzeu el debat del passat 7 de febrer que va tenir lloc entre el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona Ferran Terradellas; l’investigadora del CIDOB i editora Carme Colomina; així com l’exdiputat al Parlament de Catalunya de la CUP i actual membre de l’àrea de treball d’economia i drets socials de l’observatori DESC, Quim Arrufat. Finalment, el director del CIDOB, Pol Morillas, va ser l’encarregat de moderar aquesta sessió.
Documents marc pel webinar sobre Populismes:
Per participar en el debat cal enregistrar-se al portal participa deixant un correu electrònic. Si encara no ho esteu, podeu fer-ho aquí.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Tancar el debat
Quin és el resum o conclusions d'aquest debat?
Detalls del comentari
Estàs veient un sol comentari
Mostra tots els comentaris
Bona tarda,
Pensaria que l'ascens dels populismes no ve determinat per canals d'informació poc rigorosos, manipulats o simplement insuficients. Els populismes tindrien unes causes més intrínseques: recullen el descontentament de grups socials, que es consideren vulnerables exclosos o en risc de ser-ho.
Els canals d'informació i les seves noves formes tal vegada només "canalitzen" i faciliten, en segona instància, les idees populistes.
Carregant els comentaris ...