" class="part-icon-bars">

Procés participatiu del Pla Europa

#PlaEuropa Contribució ciutadana al llibre blanc que servirà per guiar les futures accions del Govern a Europa

Fase 4 de 4
Redacció del llibre blanc 01/04/2019 - 26/05/2019
Fases del procés

Renda bàsica incondicional (fòrum en línia fins el 3 de març)

Avatar: Debat oficial Debat oficial
11/01/2019 17:08   8 comentaris 0 adhesions
14 Febrer 2019
19:00
10 Març 2019
21:00
Número d'adhesions0
Participants 3
Grups 0
Referència: II-DEBA-2019-01-11
Versió 32 (de 32) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/plaeuropa/f/2394/debates/11/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/plaeuropa/f/2394/debates/11/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Pregunta:

La Renda Bàsica Incondicional: una manera eficient de combatre la pobresa i desigualtat o una forma de desincentivar la cultura de l’esforç?

 

Objectius:

  1. Reflexionar sobre la dimensió política de la renda bàsica incondicional, la seva incidència sobre la pobresa així com la desigualtat, i les raons oposades de la dreta i l’esquerra per recolzar aquest esquema.
  2. Reflexionar sobre si una RB a nivell europeu facilitaria la integració europea.

 

Paraules claus: Renda Bàsica Incondicional, societat/estat del benestar, ocupació, atur, pensions, accés al treball, educació, igualtat d’oportunitats, salut, igualtat de gènere, sostre de vidre, bretxa salarial, conciliació laboral, pobresa, escoles bressol, entre d’altres.

Visualitzeu el debat del passat 14 de febrer que va tenir lloc entre el director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Vidal; el president de la Xarxa Renda Bàsica, Daniel Raventós; així com la vicepresidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social, de la federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i de la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS), Sònia Fuertes. El moderador va ser Eloi Serrano, el director de la Càtedra d'Economia Social Tecnocampus, Universitat Pompeu Fabra.

Documents marc pel webinar sobre Renda bàsica incondicional:

Per participar en el debat cal enregistrar-se al portal participa deixant un correu electrònic. Si encara no ho esteu, podeu fer-ho aquí.

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Bona tarda,

La Renda Bàsica Incondicional implica necessàriament perquè sigui viable un aprimament de l'Estat de Benestar? No podria finançar-se a través de polítiques fiscals redistributives (gravant en major grau a les rendes altes)?

Carregant els comentaris ...