Ajuda
Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.
Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!
Participació pública per a l'elaboració del Pla Rector d’Ús i Gestió de l’àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus
Projecte d'ordre Pla Rector d’ús i Gestió de l'àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus
Quant a aquest procés
La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural inicia el procés de participació ciutadana en l’elaboració de les normes, regulada a l’article 69 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, per a l'elaboració del Pla Rector d'Ús i Gestió (d'ara endavant, PRUG) de l’àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus. Aquest procés de participació pública té per objecte que el PRUG que finalment es tramiti i aprovi hagi tingut en compte totes les opinions, inquietuds i propostes dels diversos sectors socials, empresarials o institucionals interessats
El PRUG és l’instrument que en els parcs naturals desplega el Pla de protecció del medi natural i del paisatge desenvolupant i concretant les determinacions de gestió, protecció i conservació de l’espai protegit. EL PRUG estableix normes, directrius, criteris i actuacions necessàries per gestionar l’espai. La Llei 4/1998, de 12 de març, de protecció del Cap de Creus en el seu article 10. 4 determina que d’acord amb les disposicions del Pla especial, el Pla rector d'ús i gestió ha de programar les actuacions i establir les altres determinacions que resultin necessàries per al desenvolupament de la gestió del Parc Natural durant el seu període de vigència, quatre anys.
El PRUG de l'àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus planteja uns eixos principals de regulació que son:
Introduir el concepte de planificació adaptativa per tal que el PRUG tingui la capacitat de ser revisat i actualitzat de forma àgil.
Sensibilització i corresponsabilitat amb els objectius de l’espai per part dels ens locals, de les empreses i entitats que operen en aquest, i dels usuaris que en gaudeixen, es fonamental per a garantir la conservació del patrimoni natural del Parc Natural.
Eina d’impuls social i econòmic del territori a partir del reconeixement a les empreses i entitats mitjançant una marca distintiva que s’atorga a aquelles compromeses amb l’espai.
Consolidació de les Reserves Naturals Parcials com a llocs d’excel·lència dins l’espai protegit i priorització de la pesca fora d’aquestes
Protecció de les praderies de fanerògames marines amb la implementació d’un pla pilot de fondeig i amarrament
Millora de la vigilància a l’espai
Compartir