Elaboració de la Llei de prevenció, gestió i resolució de conflictes
Consulta pública prèvia de l'Avantprojecte de llei de prevenció, gestió i resolució de conflictes
Quant a aquest procés
Aquest procés pertany a Normativa
Abordar una regulació que aporti un marc de referència que comprengui tots els mètodes de resolució alternativa de conflictes (ADR) i tingui un caràcter transversal en relació amb els diferents mètodes i en relació amb les diferents matèries que siguin objecte d’un conflicte.
Objectiu de la consulta:
La consulta té per objectiu conèixer l’opinió de la ciutadania, en general, i de determinats col·lectius afectats de manera especial per les disposicions que es pretenen aprovar, en particular.
Preguntes per a orientar les aportacions:
1.- Té la ciutadania el coneixement suficient per optar pels mètodes ADR en la resolució dels seus conflictes enlloc d’acudir als tribunals de justícia?
2.- Quines actuacions caldrien per sensibilitzar, i reforçar o guanyar la confiança de la societat en la utilització d’aquests mètodes?
3.- En la relació dels ADR següents: la mediació, la conciliació, el professional neutral, la negociació assistida, el dret col·laboratiu, la justícia restaurativa i l’arbitratge; que figuren en aquesta iniciativa, quins mètodes ADR destacaríeu o quins trobeu a faltar?
4.- Quins trets o característiques bàsiques s’ha de dotar al marc regulador dels ADR per tal que aporti seguretat jurídica i garanties als seus usuaris? El legislador ha d’optar per una regulació flexible o per una regulació exhaustiva?
5.- Com es podria apropar els ADR als operadors jurídics i quin rol han d’assumir? Cal fer servir meres actuacions de foment o adoptar mesures concretes de caràcter jurídic, dintre de l’àmbit competencial de la Generalitat de Catalunya?
6.- Quines polítiques públiques enfront els ADR es poden plantejar?
7.- Quin ha de ser el paper de l’Administració Pública enfront els ADR? Com es pot articular la col·laboració entre administracions?
Compartir: