" class="part-icon-bars">

Salut en la "Nova Represa"

#salutnovanormalitat Recollint opinions, necessitats i expectatives per a gestionar la salut durant la nova represa post-confinament COVID-19

Fase 3 de 3
Fase de retorn 01/11/2020 - 30/11/2020
Fases del procés
Torna a la pàgina de procés

Fases del procés

 1. 1
  02/07/2020 - 31/07/2020

  Fase d’informació

  • Quina és la finalitat d’incloure la participació? 

  En aquest procés participatiu es vol conèixer quines són les necessitats, expectatives i opinió de la ciutadania envers la nova normalitat, després del confinament derivat la pandèmia de COVID-19.

  • Com es farà?

  Amb un aixecament massiu de dades relacionades amb l’opinió, les necessitats i les expectatives des del punt de vista de la ciutadania, les persones amb necessitats de salut específiques i el món local envers la nova normalitat, després del confinament derivat la pandèmia de COVID-19.

  • En quin context es planteja la participació?  

  El 25 de febrer de 2020 arriba la pandèmia per coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. A partir de llavors es desencadenen una sèrie d’actuacions per aturar-la i tractar la salut de la població catalana. El 16 de març es confina a tota la ciutadania del país a les seves cases per evitar la transmissió d’aquest virus i evitar nous contagis. Després de quasi dos mesos confinats, el 2 de maig comença la desescalada i les fases de desconfinament.  Davant aquesta situació, el 25 d’abril es presenta el document “Pla de transició del confinament, desconfinament gradual i nova normalitat” aprovat pel Comitè de Direcció PROCICAT.

  En aquest document es presenta a la participació ciutadana com un punt clau a l’hora de tenir en conter en la presa de decisions.  S’observa a través d’afirmacions com la següent:

  • Consolidar i millorar una perspectiva de participació ciutadana (“community engagement”) en la gestió de la crisi. La creació d’espais de diàleg transparents, veraços, oberts i inclusius i la implicació d’entorns col·laboratius per comunitats d’interès la reforça la confiança, la participació social i la solidaritat comunitària”.


  Altres òrgans com el Consell Assessor de Salut també posen de manifest que  davant del futur que es planteja en el sistema de salut la ciutadania té un paper important:

  • Reconèixer i aprofitar la capacitat de corresponsabilitat demostrada per la ciutadania incorporant-la en els processos d’identificació d’aspectes a millorar del sistema.


  Per tot això i seguint la dinàmica de la Secretaria d'Atenció Sanitària i Participació es planteja crear un espai públic on la ciutadania pugui expressar la seva opinió a través d’una enquesta per recollir la seva veu respecte a la situació que estan vivint actualment.

 2. 2
  01/08/2020 - 31/10/2020

  Fase participativa

  Fase participativa on es recollirà l’opinió, expectatives i necessitats de la ciutadania envers el procés de represa, després del confinament derivat de la pandèmia de COVID-19, per a incorporar-les a la presa de decisions del Departament de Salut a través del qüestionari penjat en aquest portal.

 3. 3
  01/11/2020 - 30/11/2020

  Fase de retorn

  El retorn de la participació es farà amb un document que inclogui els escandalls de:

  • Necessitats detectades en el sistema sanitari en relació a la pandèmia de la COVID-19.