El futur de l'aigua a Catalunya (2022-2027)
#tercercicleaigua Processos participatius per al tercer cicle de la planificació hidrològica al Districte de Conca Fluvial de Catalunya
G3_08_Nuclis pendents de sanejar
Nova proposta. Les tecnologies noves per eliminar nutrients - que s’han provat en altres països i que són més eficients, bé perquè redueixen la concentració de nutrients en l’abocament al medi, bé perquè ho fan amb un menor cost- i els “sistemes basats en la natura” (nature based solutions), pensats especialment per a nuclis de menys de 2000 habitants, poden ser una bona solució. Caldria apostar-hi i tenir en compte aquests nous sistemes quan es facin licitacions per a nuclis no sanejats.
Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:
Ja es tenen en compte aquestes tipologies de depuració i s'apliquen com a criteris en l'anàlisi d'alternatives de cada actuació, que prioritza les opcions de menor cost i impacte, considerant inversió, però també l'explotació. Aquests sistemes de depuració són eficients alhora de tractar aigües domèstiques o assimilables a domèstiques; si hi ha alguna instal·lació industrial connectada i té abocaments desmesurats pot alterar el correcte funcionament de les mateixes.
Trobades relacionades:
TAULA 3. Contaminació urbana i industrial (GIRONA)
Taller en línia per treballar les propostes sobre "Contaminació urbana, industrial i sanejament" en l'àmbit de GIRONA.
Aquest àmbit inclou les conques del Daró, la Muga, el Fluvià, recs del Madral, les rieres del Cap de Creus, el Sirvent, el Ter i les rieres de Montgrí-Empúries i Cap de Begur-Lloret de Mar.
Aquí pots veure la dinàmica de treball de la sessió
Documents de referència per a la consulta prèvia al taller:
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
0 comentaris
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...