" class="part-icon-bars">

El futur de l'aigua a Catalunya (2022-2027)

#tercercicleaigua Processos participatius per al tercer cicle de la planificació hidrològica al Districte de Conca Fluvial de Catalunya

Fase 4 de 4
Fase 4. Sessions de Retorn 01/04/2022 - 31/05/2022
Fases del procés
Acceptades

Nova proposta. Fomentar la reutilització de l'aigua per poder preservar els aqüífers. Cal apostar al màxim per la reutilització d'aigua, tant per usos d'aigua no potable, com poden ser els recs; com per les sistemàtiques de recàrrega d'aqüífers, en què mitjançant mecanismes de tractament complementaris es pugui acabar d'afinar l'aigua depurada que actualment es retorna al mar per poder reintroduir-la a l'aqüífer i així reduir l'estrès dels aqüífers.

S’assenyalen varis exemples: un projecte al Baix Camp per poder fer una prova pilot en aquesta línia de reintroduir aigua depurada a l’aqüífer; la depuradora de La Selva on es vol fer aquest aprofitament d’aigües de rec; o la depuradora de Vandellós on es vol fer un terciari per a usos de rec, etc. Totes són mesures per reduir l’estrès dels aqüífers.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

És una línia de treball important en la qual ja s'està treballant, però s’aclareix que s’inclou en una altra taula.

Trobades relacionades:

TAULA 4. Contaminació associada a pràctiques agrícoles i ramaderes (TARRAGONA)
25 Febrer 2021
18:00 - 20:30
Taller en línia per treballar les propostes sobre " Contaminació associada a pràctiques agrícoles i ramaderes " en l'àmbit de TARRAGONA. Conques de El Gaià i el Francolí i les rieres Riudecanyes, Calafell-Torredembarra, La Punta de Móra, Baix Camp, Llaberia- Vandellòs, Calafat-Golf de Sant Jordi i Montsià Aquí pots veure la dinàmica de treball de la sessió. Documents de referència per a la consulta prèvia al taller: Esborrany Pla de Mesures Taula 4 Esborrany de Pla de Gestió Taula 4.
Referència: II-PROP-2021-03-80593
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/tercercicleaigua/f/3054/proposals/80593/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/tercercicleaigua/f/3054/proposals/80593/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots