El futur de l'aigua a Catalunya (2022-2027)
#tercercicleaigua Processos participatius per al tercer cicle de la planificació hidrològica al Districte de Conca Fluvial de Catalunya
G5_01_Canvi de mirada de l'excepcionalitat
Observacions a les mesures proposades per l'ACA.Caldria començar a entendre que el que abans eren fets excepcionals estan deixant de ser-ho i, per tant, caldria passar a tractar-los no tant com a excepcionalitats sinó com a situacions que entren dins del previsible.
Esta propuesta ha sido aceptada porque:
En la planificació de l’avaluació i gestió del risc d’inundació que es realitza en compliment de la Directiva 2007/60/CE d’Inundacions (DI), i de la seva transposició a l’ordenament jurídic espanyol (Reial Decret 903/2010, de 9 de juliol), es consideren no únicament els fenòmens d’inundació excepcionals o extrems (baixa probabilitat d’ocurrència), sinó també aquells fenòmens d’inundació amb una probabilitat d’ocurrència alta i mitja. De la mateixa manera, també s’avaluen i estudien els possibles impactes del canvi climàtic sobre la distribució de freqüències i magnitud de les inundacions. Per altra banda, el Pla de Gestió del Risc d’Inundació del districte de conca fluvial de Catalunya(PGRI) aborda la gestió del risc des de totes les seves fases i perspectives: la prevenció, la protecció, la preparació i resposta, i finalment, la recuperació i revisió. Així doncs, la gestió del risc d’inundació no es planteja des de l’excepcionalitat, sinó des de la realitat d’un fenomen al que cal adaptar-se i amb el que cal aprendre a conviure.
Encuentros relacionados:
TAULA 5. Inundabilitat (GIRONA)
Reportar contenido inapropiado
Este contenido no es apropiado?
Compartir: