El futur de l'aigua a Catalunya (2022-2027)
#tercercicleaigua Processos participatius per al tercer cicle de la planificació hidrològica al Districte de Conca Fluvial de Catalunya
T5_09_Protecció davant d’inundacions
Nova proposta. La millor manera de parar una avinguda d'aigua és tenir petites preses ben situades en un entorn de barrancs i les rieres, per exemple, al Francolí. En primer lloc, permetria evitar situacions de grans avingudes com les que es van produir durant els episodis d’octubre de 2019 i del temporal Glòria. En segon lloc, fer aquestes preses permetria mantenir un cabal ecològic durant tot l’any.
Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:
La construcció de preses en els cursos fluvials contravé els objectius ambientals per a les masses d’aigua establerts al Pla de Gestió del Districte de Conca Fluvial de Catalunya, ja que fragmenten la connectivitat fluvial i interrompen la dinàmica natural de transport de sediments dels rius i rieres, empitjorant la seva qualitat hidromorfològica. Per altra banda, la interrupció del transport de sediments pot tenir també repercussions molt negatives sobre la franja costanera i de platja, provocant processos d’erosió i retrocés de la línia de costa. És per això que des de l’Agència Catalana de l’Aigua no es contempla l’execució d’aquest tipus de mesures.
Trobades relacionades:
TAULA 5. Inundabilitat (TARRAGONA)
Taller en línia per treballar les propostes sobre "Inundabilitat - planificació i gestió del risc d'inundacions" en l'àmbit de TARRAGONA.
Conques de El Gaià i el Francolí i les rieres Riudecanyes, Calafell-Torredembarra, La Punta de Móra, Baix Camp, Llaberia- Vandellòs, Calafat-Golf de Sant Jordi i Montsià
Aquí pots veure la dinàmica de treball de la sessió.
Documents de referència per a la consulta prèvia al taller:
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
0 comentaris
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...