" class="part-icon-bars">

Regulació dels vigilants municipals

#seguretat, administració local Consulta pública prèvia relativa al Projecte de decret de regulació dels vigilants municipals

Fase 1 de 1
Propostes 18/03/2024 - 18/04/2024
Fases del procés

Modificació Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març

11/04/2024 13:30  

Modificar l'art. 5.1.2 de la LLei Orgànica de cossos i foreces de seguretat, on s'atorga als vigilants competències idèntiques a les de la policia local. Si mantenim aquesta possibilitat mai es donarà per tancada l'ambiguitat entre les funcions dels vigilants municipals i policies locals.

Al Decret s'ha d'especificar si tenim o no competències en seguretat ciutadana o fins i tot el límit de la col·laboració en aquesta matèria. Les eines seran proporcionals a les competències.

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions9

Referència: II-PROP-2024-04-88673
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/vigilantsmunicipals/f/4062/proposals/88673/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/vigilantsmunicipals/f/4062/proposals/88673/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

1 en contra (33.3%)

member-avatar DANIEL

En contra  Que pongan las funciones claras y las que son que hacemos todas las funciones como las policías locales

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Crec que la teva proposta està encaminada a la part administrativa, però que justament la llei que ens desconcerta i que crea ambigüitat a nivell de seguretat, tant jurídica com professional i personal és la 16/91, on les quatre funcions que se'ns atorga, sobretot la de custòdia d'edificis i instal·lacions municipals i la d'auxili al ciutadà, donen lloc a que estiguem fent tasques de seguretat ciutadana i inclús ordre públic en instal·lacions esportives.
La 2/86 no té cap ambigüitat, és claríssima i les funcions a fer vénen perfectament detallades, l'únic que per aplicar-la cal reconversió a policia local, que no passaria absolutament res, ans el contrari, els territoris on prestem servei es veurien totalment beneficiats amb el mateix dret a la seguretat i amb uns agents totalment regulats i formats. La nova llei, ha de posar explícitament que sóm Forces i Cossos de Seguretat, perquè la 2/86 implícitament ja ho fa al atorgar-nos totes les competències de les policies locals.

Carregant els comentaris ...