Ajuda
Són espais d'interlocució estable entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.
PARTICIPACIÓ OBERTA:
Enquesta “Descobrint les demandes i necessitats dels pacients en la medicina personalitzada” The European Partnership for Personalised Medicine (EP PerMed) és un projecte de suport a la recerca, la innovació i el diàleg en medicina personalitzada que agrupa 50 institucions públiques, entre elles la Generalitat de Catalunya i la Comissió Europea. L’EP PerMed ha llençat l'enquesta “Descobrint les demandes i necessitats dels pacients en medicina personalitzada” per a entendre millor el punt de vista de l’experiència dels pacients. Respondre el qüestionari, que és en anglès, requereix 10 - 15’ i la data límit és el 15 de gener de 2025.
Cocreació entre entitats del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya, la Fundació TIC Social i l'e-RLab eHealth Center de la UOC d'un decàleg sobre la incorporació de la participació de pacients en projectes de salut telemàtica. Propera i darrera trobada: telemàtica el 21 de gener de 2025. Més informació i inscripcions. Nota de premsa del Departament de Salut.
6 de febrer de 2025. Jornada sobre Experiència Pacient i Participació Ciutadana en Salut.
Consell Consultiu de Pacients de Catalunya
#SalutParticipativa Espai de participació de pacients, familiars i persones cuidadores
Sobre aquest consell de participació
Propòsit de l'acció
Participació i consulta a les entitats de pacients en les polítiques de salut.
Proposa mesures dirigides a la millora dels serveis públics de salut i impulsa actuacions per a col·lectius concrets de pacients.
Funcions:
a) Difondre entre les entitats adherides al Consell aquella informació concreta, accessible i comprensible sobre el sistema català de salut de responsabilitat pública (indicadors, estratègies, plans i programes de salut...) necessària per incorporar la veu de l'experiència pacient en l'elaboració, implementació i avaluació de les polítiques de salut, així com difondre entre les entitats adherides les mesures adoptades a proposta del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya.
b) Donar suport i assessorament a les entitats socials en qüestions relacionades amb la prestació de serveis públics de salut.
c) Facilitar i promoure la participació en l'elaboració i desplegament de les polítiques de salut per part de les entitats de pacients que actuen a Catalunya, així com canalitzar les seves propostes i recomanacions.
d) Debatre qüestions relacionades amb necessitats diverses de salut, trametre-les a les entitats de pacients i elevar les conclusions als òrgans competents.
e) Proposar actuacions per potenciar l'autonomia i la participació de persones amb necessitats diverses de salut en un sistema sanitari centrat en la persona.
f) Atendre les sol·licituds d'assessorament de les entitats adherides.
g) Participar en espais en què es demani la presència del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya, per tal d'expressar les seves consideracions des de la perspectiva de l'experiència pacient.
Organització interna
- La presidència correspon al conseller de Salut.
- L'Assemblea de les entitats de pacients que hagin formalitzat l'adhesió al Consell.
- El Ple, òrgan executiu del Consell.
- La Comissió permanent, òrgan de gestió del Consell.
- Les comissions territorials que es creïn, amb el màxim d'una per regió sanitària.
- Els consells tècnics per a l'estudi i anàlisi, propostes i recomanacions dels diferents àmbits d'interès del Consell.
- La secretaria.
Composició
- Informació sobre la composició
- Directori d'entitats
Documents relacionats
Actes i informes
Documentació per a l'Assemblea
Documentació per a la Segona Assemblea
Documentació sessió
Documentació sessió
Documentació sessió
Documentació relacionada
Documentació presentada al CCPC per l'Escola de Salut Catalana o bé que hi està relacionada
Documents relacionats amb el Pacte Nacional de Salut
Documentació del Webinar sobre Atenció Primària
Webinar Decisions Comprtides
Aportacions del CCPC al projecte Essencial de l'AQuAS
Representació del CCPC a les diferents comissions farmacèutiques del Sistema de Salut de Catalunya
Política de dades sanitàries: protecció i usos permesos.
Compartir