" class="part-icon-bars">
Ajuda

Son espacis d’amassada entre Administracion e ciutadania entà amiar a tèrme debats freqüents sus politiques sectoriaus.


Podetz conéisher toti es conselhs de participacion dera Generalitat, es sues foncions e qui n’ei part. Tanben podetz consultar era activitat e es deliberacions d’aguesti organs.

Tanca l'ajuda

PARTICIPACIÓ OBERTA:

Del 23 de gener al 18 de gener de 2024. Qüestionaris per a les entitats i per a la ciutadania individual del Pacte Nacional de Salut.

Sobre aquesta assemblea

Organ permanent de participacion e consulta del Departament competent en matèria de salut amb las Associacions de pacientas de responsabilitat publica

Foncions: 

A) Desvolopament de politicas sanitàrias, per'mor de recomandar las mesuras que considère oportunas pel melhorament dels servicis publics de salut, aital coma las accions especificas avientas per collectius concrèts de pacients. 

B) Partejar amb la pacienta informacion transparenta, concrèta, accessibla e facilament comprensibla del sistèma catalan de salut de responsabilitat publica, per'mor de los far prene consciéncia sus l'usatge adaptat dels recorses publics e l'importància de laautoresponsabilitat en lo suenh de la siá salut. L'informacion li caldrà abastar l'activitat normatiua, l'aplicacion de politicas sanitàrias e de prestacion de servicis sanitaris a Catalonha, los dreches e los devers dels pacients, los nivèls de qualitat dels centres assistenciales e las mesuras adoptadas a proposicion del Conselh Consultatiu de Pacients de Catalonha. 

C) Velhar per la atorgament als pacients del supòrt e assessorament necessari sus questions ligadas a la prestacion publica de servicis de salut tot en incorporant lo principi d'egalitat de tracte d'òmes e femnas. 

D) Facilitar la participacion de las associacions de pacientas del sistèma catalan de salut de responsabilitat publica en lo procès d'elaboracion, decision e prestacion de po·lítiques sanitàrias e canalizar las siás proposicions e de recomandacions tot en incorporant la proteccion del principi d'egalitat de tracte. .

E) Prepausar d'accions per potenciar l'usatge de las nòvas tecnologias en l'atencion sanitària per'mor de facilitar l'autonomia del pacient e porgir un marc institu· cional segur ont partejar informacion de caire sanitari entre los pacients.

F) Recebre las peticions d'assessorament que pòscan èsser adreçadas al Conselh a travèrs de la Secretaria generala. 

G) Prepausar la creacion de conselhs tecnics de pacients de las desparièras patologies, seescau, e establir·ne la composicion, estructura e nòrmas de foncionament.

Composicion 

A) Un/a president/a, qu'es çò/lo Conselhièr/a del Departament competent en matèria de salut, o persona en qui delegue. 

B) Un/a vice-president/a, qu'es çò/lo president/a del Fòrum Catalan de Pacients, o persona en qui delegue. 

C) Vocalas: 

Lo/la Cap del Gabinet de detlo/lo Conselhièr/a del Departament competent en matèria de salut. 

Doas personas de reconegut prestigi en lo domeni sanitari designadas pel conselhièr o conselhièra del departament competent en matèria de salut. 

Una persona de la Direccion Generala de Regulacion, Planificacion e Recorses Sanitaris del departament competent en matèria de salut designada pel director o directora generala de Regulacion, Planificacion e Recorses Sanitaris. 

Doas personas en representacion del Servici Catalan de la Salut designada per lo sieu director o directora. 

Quinze personas en representacion de las associacions de pacientas, uèch a proposicion del Fòrum Catalan de Pacients e set a proposicion del conselhièr o conselhièra del departament competent en matèria de salut. 

Una persona en representacion del Comitat deBioètica de Catalonha, designada pel Plen. 

Una persona en representacion de l'Agéncia d'Informacion, Avaloracion e Qualitat en Salut, designada pel Conselh d'Administracion. 

Una persona en representacion del Servici d'Emergéncias Medicas, SA, designada pel Conselh d'Administracion. 

Una persona en representacion de l'Academia de Sciéncias Medicas e de la Salut de Catalonha e de Balearas, designada pel Conselh de Govèrn de l'entitat. 

Secretari/a amb votz mas sens vòt, un o una representanta de l'Administracion sanitària que designarà lo Conselhièr/a del departament competent en matèria de salut. 

Membres: 

President: Onorable Sr. Antoni Comín eOliveres 

de Vocalas: 

Cap del Gabinet del conselhièr de Salut: MiquelFerret e Miralles 

Personas de reconegut prestigi en lo domeni sanitari: Enric Maria Valls e Colom e MiquelVilardell e Tarrés 

De la Direccion Generala de Regulacion, Planificacion e Recorses Sanitaris, EulàliaMasach Fatjó 

En representacion del Servici Catalan de la Salut: Mª Jèsus Labordena Barceló 

En representacion del Comitat de Bioètica de Catalonha: Josep Maria Busquets e Font 

En representacion de l'Agéncia de Qualitat e Avaloracion Sanitària de Catalonha (AQuAS): Antoni Dedeu Baraldés, titular e Anna Garcia eAltès, suplent 

En representacion del Servici d'Emergéncias Medicas, SA: Núria Grasilhes e Esparza, titular e Anna Puig, suplent 

En representacion de l'Academia de Sciéncias Medicas e de la Salut de Catalonha e de Balearas: Anna Forcada e Arcarons 

En representacion de las associacions e entitats de pacientas: 

• Accion Psoriasi: Santiago Alfonso e Zamora •Asociación de Víctimas de la Talidomida enEspaña y otras inhabilidades – AVITE Catalonha: Josefina Mompeó e Zamora • Associacion Catalana d'Afectats de Fibromialgia (ACAF): Sergi Estanyol e Duocastella • Associacion catalana d'afectats de Limfedema (LIMFACAT): Joana Pradas e Abad • Associacion catalana de personas amb accident vascular cerebral(AVECE – Ictus): Carmen Aleix e Ferrer • Associacion contra la Anorexia e la Bulímia(ACAB): Jaume Pagés e Hita • Associacion d'Afectats de Hipertensió Pulmonar: AntoniCumeras e Còsta • Associacion de malatsd'arnelh (ADER): Matias Ponsa e Saladich • Catalonha contra lo càncer (AECC): Pilar Cort e Fuentes • Comitat 1r en Decembre – Plataforma Unitària d'ONG Sida de Catalonha: Joaquim Roqueta e Comandan • FondacionEsclerosi Multiple (FEM): Rosa Masriera eRaventós • Fondacion Sindròme Tourette: Ramon Pujadas Quirnòcha • ParkinsonCatalonha: Carles Guinovart e Centelles •Federación Española de Enfermedades Raras(FEDER) – Catalonha: Anna Ripoll e Navarro •SMAP Celíacs de Catalonha: Olga Cuesta Oliver Nòvas entitats aderidas: APQUIRA Associacion d'afectats per Produchs Quimics e RadiacionsAmbientala - Associacion Drech a Morir Dignament - Àuria Fondacion - Associacion Sindròme Asperger Girona. Parrabastatge de l'Espèctre Autista 

Nòrma: Decrèt 110/2012, de 2 d'octòbre, que se crèa per el lo Conselh de Pacients de Catalonha. Departament d'assignacion: Salut

Propòsit de l'acció

Participació i consulta a les entitats de pacients en les polítiques de salut.

Proposa mesures dirigides a la millora dels serveis públics de salut i impulsa actuacions per a col·lectius concrets de pacients.

Funcions:

a) Difondre entre les entitats adherides al Consell aquella informació concreta, accessible i comprensible sobre el sistema català de salut de responsabilitat pública (indicadors, estratègies, plans i programes de salut...) necessària per incorporar la veu de l'experiència pacient en l'elaboració, implementació i avaluació de les polítiques de salut, així com difondre entre les entitats adherides les mesures adoptades a proposta del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya.

 b) Donar suport i assessorament a les entitats socials en qüestions relacionades amb la prestació de serveis públics de salut.

  c) Facilitar i promoure la participació en l'elaboració i desplegament de les polítiques de salut per part de les entitats de pacients que actuen a Catalunya, així com canalitzar les seves propostes i recomanacions.

 d) Debatre qüestions relacionades amb necessitats diverses de salut, trametre-les a les entitats de pacients i elevar les conclusions als òrgans competents.

 e) Proposar actuacions per potenciar l'autonomia i la participació de persones amb necessitats diverses de salut en un sistema sanitari centrat en la persona.

 f) Atendre les sol·licituds d'assessorament de les entitats adherides.

 g) Participar en espais en què es demani la presència del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya, per tal d'expressar les seves consideracions des de la perspectiva de l'experiència pacient.

Organització interna

  • La presidència, correspon al conseller de Salut.
  • L'Assemblea de les entitats de pacients que hagin formalitzat l'adhesió al Consell.
  • El Ple, òrgan executiu del Consell.
  • La Comissió permanent, òrgan de gestió del Consell.
  • Les comissions territorials que es creïn, amb el màxim d'una per regió sanitària.
  • Els consells tècnics per a l'estudi i anàlisi, propostes i recomanacions dels diferents àmbits d'interès del Consell.
  • La secretaria.

Composició

Documents restacadi

Fòtos restacades

Grup promotor Departament de Salut
Qui participa Pacients i les seves entitats
Què es decideix Delibera sobre polítiques de salut
Com es decideix Mètode deliberatiu
Departament Departament de Salut
Tipus de consell de participació Participativa
Data de creació 02/10/2012
Creat per Públic
Durada Indefinida
Referència: II-ASSE-2017-11-8542

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/assemblies/ConsellPacients/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/assemblies/ConsellPacients/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

1

Trobades