" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia sobre la creació del Parc Natural de les Muntanyes de Prades

Consulta pública prèvia a l’elaboració del Projecte de decret de declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i d’aprovació del seu Pla de protecció del medi natural i del paisatge

Fase 2 de 2
Retorn 01/03/2023 - 30/04/2023
Fases del procés

Nom artificiós del Parc Natural. Fins on arriba Prades?

02/01/2023 19:16  

El nom “Muntanyes de Prades” confon. Arbolí no és Prades. Poblacions com Alforja, Vilaplana o L'Aleixar poden sentir-se part de la Serra de La Mussara, però en cap cas de la Serra de Prades.

Serra de La Mussara o Serra de Prades son topònims coneguts i utilitzats històricament. Un nom com "PARC NATURAL DE LA MUSSARA I PRADES" sembla més acurat.

També, incloure "La Mussara" al nom del Parc està més alineat amb un dels objectius buscats: la conservació dels valors culturals.

Llistat d'adhesions

Referència: II-PROP-2023-01-86434
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/DecretPrades/f/3652/proposals/86434/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/DecretPrades/f/3652/proposals/86434/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Imatges relacionades

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb Francesc Xavier Pagès Alonso
Editat

Si. Peró ara el problema es que s'ha d'afagir una altre serra "Serra de La LLena" i que alguns, amb tot el dret, ja comensen a reivindicar'ho. Aveure com es pot encavir tot plegat. PARC NATURAL DE LES MUNTANYES DE PRADES, POBLET I SERRA DE LA LLENA ?

El Comptat de Prades ja incloïa la Serra de la Llena . Aquest territori amb totes les seves serres ja es coneixia com les MUNTANYES DE PRADES despres de la reconquesta . O sigui que el perimetre del PN es casi el mateix que el del comtat .Per aixo proposo adoptar el nom historic del comptat de Prades per evitar mes especulacions .

Retrocedir a la época del Comtat de Prades per justificar el nom d'un PN és extravagant i pretensiós. En la vida de tots els presents, i varies generacions anteriors, les muntanyes de l'Aleixar, Vilaplana, Arbolí, Alforja,...no son "de Prades".

Doncs vinga que es digui : PN de la Serra de la Mussara , Serra de la Llena , Bosc de Poblet , Serra Alta , Serra llarga , Serra Gran , Motllats ,Tossal de la Baltasana , Serra del Bosc ,Cingles d'Arboli , Cingles de Ciurana ,Cingles de La Gritella , Serra del Pou ; Serra Alta ,.......

Carregant els comentaris ...