" class="part-icon-bars">

Procés participatiu sobre l'avantprojecte de Llei de transició energètica

Llei de bases de la transició energètica de Catalunya i transformació de l’Institut Català d’Energia en l'Agència Catalana d’Energia

Fase 3 de 3
Anàlisi de propostes i retorn 01/02/2023 - 14/04/2023
Fases del procés

Plaques solars en autopistes i autovies

13/01/2023 11:41  
Acceptades

El nombre de carreteres de gran volum (autopistes i autovies) a Catalunya és considerable. Conseqüentment, la quantitat de metres lineals disponibles és enorme. Caldria aprofitar els espais que hi ha entre les vies (entre la d'anada i retorn) per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques com, de fet, ja han fet altres països. Això evitaria haver de construir-ne en terreny agrícola, mantenint el nostres sector agrari i el paisatge intacte.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

La llei recull en l'article 7 que es prioritzaran les energies renovables segons un seguit de factors entre els quals es troba l'aprofitament dels espais i insfraestructures ja existents, inclosos: polígons industrials, canals, vies de ferrocarril, estacions, autopistes, etc.
Tanmateix, la llei no estableix l'obligatorietat de que tots els projectes es desenvolupin en aquestes instal·lacions, sense desenvolupar-ne més en altres ubicacions (per exemple, a terra), ja que si es regulés així, no es podrien complir els objectius d'implantació renovable indicats a la PROENCAT.

La Prospectiva Energètica de Catalunya (PROENCAT) és el document que determina el potencial de producció d'energia renovable segons la ubicació (a terra, teulada i espais degradats) i la seva viabilitat tècnica i econòmica.

Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2023-01-86481
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LTE/f/3647/proposals/86481/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LTE/f/3647/proposals/86481/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...