" class="part-icon-bars">

Procés participatiu sobre l'avantprojecte de Llei de transició energètica

Llei de bases de la transició energètica de Catalunya i transformació de l’Institut Català d’Energia en l'Agència Catalana d’Energia

Fase 3 de 3
Anàlisi de propostes i retorn 01/02/2023 - 14/04/2023
Fases del procés

Article 19: garantir el dret dels ciutadans a una informació veraç durant la tramitació dels projectes

31/01/2023 08:09  
Rebutjada

Un conjunt de 94 entitats i plataformes d'arreu de Catalunya proposem que s'inclogui en aquest article l'obligació del Govern de garantir que proporcionarà a la ciutadania informació detallada sobre el procés de tramitació de les macrocentrals de renovables i els seus impactes negatius en l'entorn, així com informació veraç i contrastada sobre els diferents models, opcions i tecnologies possibles per avançar en una transició energètica al servei dels ciutadans.

Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:

La segona part de la proposta, que fa referència a proporcionar informació àmplia, transparent i de qualitat sobre la realitat climàtica, els mercats energètics, les tecnologies, els seus costos econòmics, etc. ja està incorporada en l'article 19.
La primera part de la proposta, no correspon a l'àmbit d'aquesta llei, ja que la Llei d'avaluació ambiental 6/2009 i la 21/2013 d'avaluació de projectes, així com el propi PLATER, són els instruments jurídics que defineixen la informació que es fa pública de cada projecte d'instal·lacions de renovables, en el marc de la seva tramitació ambiental, incloent les de gran escala.

Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2023-01-86569
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LTE/f/3647/proposals/86569/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LTE/f/3647/proposals/86569/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...