II Congrés PAE
El 19 de maig es va celebrar el II Congrés Català de Producció Agroalimentària Ecològica a Vic (Catalunya Central). Aquest Congrés va culminar el procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica per al període 2023-2027.
A QUI S’ADREÇA EL CONGRÉS
Al Congrés hi varen participar persones, entitats i empreses que formen part del sector de la producció ecològica, així com a altres persones que van participar d’una o altra manera del procés participatiu per elaborar el Pla d’Acció per al desenvolupament de la producció ecològica, interessades en participar en el disseny del futur del sector agroalimentari ecològic. En total, entre assistents presencials i en streaming, van participar més de 200 persones.
OBJECTIUS DEL CONGRÉS
Generar un punt de trobada de les diferents persones i àmbits que intervenen en la producció agroalimentària ecològica a Catalunya.
Compartir reflexions sobre temes d’actualitat en la producció ecològica a nivell europeu.
Validar la diagnosi realitzada en el marc del procés participatiu.
Conèixer, prioritzar i generar noves propostes d’actuació a incloure en el Pla d’acció.
Elaborar les conclusions i una declaració final.
PROGRAMA DEL II CONGRÉS CATALÀ DE PRODUCCIÓ AGROALIMENTÀRIA ECOLÒGICA
El Congrés va tenir una part expositiva i una part de treball en grups. La part expositiva es va retransmetre a través d’una plataforma en línia i es podrà seguir sense necessitat de participar presencialment, però la part de treball en grups serà presencial i únicament hi podran participar els assistents presents al Congrés. Aquest és el programa del Congrés, que també el podeu descarregar clicant aquí:
9:00 – Inauguració del Congrés. Honorable Sra. Teresa Jordà Consellera del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
9:15 – Ponència inaugural. Presentació del Pla d’Acció Europeu pel desenvolupament de la Producció Ecològica. Sr. Miltiades Krimizis, Unitat de Producció Ecològica de la Comissió Europea.
10:00 – Presentació i validació de la diagnosi de la producció ecològica. Grup Motor del Procés participatiu.
11:15 – Presentació de les propostes pel desenvolupament de la producció ecològica. Grup Motor del Procés participatiu.
11:45 – Pausa – cafè.
12:15 – Tallers de debat sobre les propostes
14:30 – Dinar + Espai de trobada i intercanvi
16:00 –Ponència final. Dues mirades sobre la producció ecològica i l'agroecologia. Sr. Stéphane Bellon. Investigador de l'INRAe. Agroecology Europa, i Sra. Gloria Guzman. Professora d'Agroecologia i Història Ambiental de la Universitat Pablo de Olavide (Sevilla). Grup de treball Alimentta.
17:15 – Lectura de les conclusions. Comitè organitzador del II Congrés.
17:45 – Cloenda
17:50 – Fi del Congrés
INFORMACIÓ LOGÍSTICA
Es va celebrar a l'edifici El Sucre, a Vic (Catalunya Central).
Compartir