" class="part-icon-bars">

Procés participatiu del Pla de Protecció del Parc Natural del Cadí-Moixeró

#PlaCadiMoixero Pla de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural del Cadí-Moixeró

Fase 5 de 5
RETORN FINAL 25-11-2021 - 14-01-2022
Veure les fases
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Ajornament de la fase de retorn

Us agraïm molt la vostra implicació i les nombroses propostes que ens heu fet arribar i que de ben segur milloraran els documents finals. Donat el temps que suposa poder estudiar en detall i valorar totes les aportacions rebudes, la fase de retorn s'ajorna al gener. Disculpeu les molèsties.

Bones festes.Aquest procés pertany a Procés

El Pla de protecció del medi natural i del paisatge és l’eina establerta en la legislació específica d’espais naturals per a l’ordenació i gestió d’aquests espais. Així doncs, el Pla estableix els objectius de l’espai, regula els usos del sòl i l’aprofitament dels recursos naturals i el seu ús públic, tot establint normes i directrius de gestió que garanteixin la conservació del patrimoni natural, la biodiversitat, la geodiversitat i la qualitat paisatgística, sense oblidar el patrimoni cultural, material i immaterial. Aquesta ordenació possibilita oportunitats socials i econòmiques en aquest territori basades en la conservació d’aquest patrimoni natural.
La redacció del Pla de protecció s’ha fonamentat en el model de planificació actual i en les propostes i punts de vista de tots els agents i sectors implicats del territori recollits durant el procés participatiu que va dur-se a terme a finals de l’any 2019. En aquests moments, posem a disposició del públic els documents dispositius preliminars de manera que tothom (organismes, ens locals, empreses, entitats, propietaris, i públic general) pugueu examinar-los i aportar les consideracions i propostes de modificació que estimeu convenients.
Un cop examinades i incorporades les noves aportacions, es modificarien els documents i s’iniciaria la tramitació de l’aprovació inicial, amb la informació pública, l’audiència als ens locals i la petició d’informes preceptius corresponents (on encara hi haurà una nova oportunitat de formular al·legacions). 

La presentació pública dels documents preliminars del Pla es va realitzar el 17 de setembre de 2021. Podeu veure la gravació de la presentació a aquest enllaç.

El passat 13 d’octubre es va fer una sessió tècnica per explicar amb detall el contingut del pla i atendre totes les consultes i preocupacions de les persones assistents per tal que tothom aclarís els seus dubtes i conegués les oportunitats que pot suposar aquest Pla. Podeu veure la gravació a aquest enllaç


El Parc natural del Cadí – Moixeró és un dels espai de la xarxa de parcs naturals de Catalunya. Conformat per les serres del Cadí i del Moixeró, hi convergeixen les comarques de l’Alt Urgell, la el Berguedà i la Cerdanya. Es caracteritza per una gran riquesa geològica i paisatgística, que inclou les imponents parets de la cara nord del Cadí, les grans canals de la vessant sud del Moixeró, i els massissos de la Tosa, el Puigllançada i el Pedraforca. També s’hi pot trobar una gran diversitat de fauna i flora, com el picot negre que representa al Parc i és la llar d’espècies rares o amenaçades, com l’esquiu gall fer, el tritó pirinenc, el pelarroques, el trencalòs, l’aufrany, la graèllsia, la rosalia alpina i la llúdriga, entre moltes d’altres. Entre la flora el julivert d’isard, l’esperò muntanyenc, les avetoses, fagedes, rouredes i pinedes. És un territori viu, on s’hi viu i s’hi treballa, amb activitats que han contribuït a l’estat de conservació actual de l’espai i el seu patrimoni natural i cultural, vinculat per exemple a festes tradicionals, jaciments històrics, romànic, i a la història dels càtars i les trementinaires.


Documents relacionats

Qui participa Obert a tota la ciutadania, i en particular als habitants i els diversos sectors (agroramader, forestal, turístic, ambiental, administració, ajuntaments, ...) implicats o interessats en aquest espai natural protegit
Departament Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Disposa de retorn No
Data d'inici 02 de Setembre de 2019
Data de finalització 14 de Gener de 2022
Referència: II-PART-2019-07-262

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/Pla-PNCadiMoixero/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/Pla-PNCadiMoixero/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>