" class="part-icon-bars">

Actualització del Pacte per a la Infància a Catalunya

#PacteInfancia Procés Participatiu per a la Confecció d'una Agenda de Reptes per Actualitzar el Pacte per a la Infància

Fase 3 de 3
Retorn 16/10/2023 - 20/11/2023
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

Fa 10 anys, moltes institucions, entitats, partits polítics van signar un pacte per a la infància a Catalunya. Aquest pacte va delinear les necessitats i les maneres de millorar la vida dels infants i adolescents catalans.

Ara, al 2023, moltes coses han canviat i necessitem una nova agenda de reptes per a actualitzar aquest pacte. I per fer-ho, necessitem conèixer les vostres idees i propostes.

L'any 2013, la societat catalana va fer un pas significatiu cap al compromís amb el benestar de les seves generacions futures en establir el “Pacte per a la Infància de Catalunya”. Aquest pacte va ser una fita notable i transcendental, fruit de l'esforç conjunt de diversos actors i entitats que es van unir per garantir el desenvolupament integral i el benestar de tots els nens, nenes i adolescents a la regió.

El Pacte per a la Infància de Catalunya, el contingut detallat del qual es pot trobar al següent enllaç o com a fitxer adjunt més a baix, va representar un compromís valuós i encomiable. Aquest document va delinear principis fonamentals, objectius ambiciosos i estratègies concretes destinades a garantir que cada nen i adolescent a Catalunya tingués accés a condicions que n'afavorissin el desenvolupament òptim, l'educació, la salut, la participació activa i la protecció.


Durant una dècada, aquest pacte ha proporcionat una base sòlida per a polítiques i programes orientats cap a la infància i l'adolescència. Ha marcat la pauta per al disseny d'intervencions que van abordar temes com l'educació inclusiva, la prevenció de l'abandó escolar, l'atenció a la salut mental, la promoció de la participació juvenil i la protecció davant de la violència i l'abús.

Tot i això, en la constant evolució de la societat i la comprensió en profunditat de les necessitats canviants dels joves, ha quedat clar que una actualització del Pacte per a la Infància de Catalunya és necessària i vital. El pas de deu anys ha comportat transformacions significatives en els contextos social, tecnològic, econòmic i cultural, cosa que ha impactat directament en l'experiència de la infància i l'adolescència.


L'evolució de les dinàmiques familiars, els avenços tecnològics i la interconnexió global, entre altres factors, han presentat noves oportunitats i desafiaments que mereixen ser abordats amb una perspectiva actualitzada. La inversió en l'actualització del pacte és un reconeixement de la importància d'adaptar-se a aquestes realitats canviants, per assegurar així que els drets, el benestar i les oportunitats dels infants i adolescents a Catalunya segueixin sent prioritats indiscutibles.


En aquest context, la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut pren la iniciativa de liderar l'actualització del Pacte per a la Infància de Catalunya, amb l'objectiu de reflectir de manera més precisa i holística les necessitats actuals d'aquesta població i de la societat en conjunt. Aquesta tasca no només reafirma el compromís continu de Catalunya amb les futures generacions, sinó que també demostra la voluntat d'adaptar-se i evolucionar amb sensibilitat davant les demandes canviants dels infants i adolescents i el seu entorn.

A través de la nova agenda de reptes es busca crear un full de ruta que guiï les polítiques, programes i accions a seguir en els propers anys, enfortint així els fonaments d'una societat inclusiva, justa i equitativa per a tots els ciutadans, independentment de la seva edat. Aquesta iniciativa representa una oportunitat única per reafirmar el compromís de Catalunya amb el futur i per garantir que la infància i l'adolescència continuïn sent pilars fonamentals en la construcció d'una societat pròspera i sostenible.

Propostes Veure tots (9)

Veure tots (9)
El que es decideix La formulació dels nous reptes per actualitzar el Pacte per a la Infància a Catalunya
Qui hi participa Els infants i adolescents de Catalunya (CNIAC, Consells Locals, Casals d'estiu, Centres Residencials, Esplais, etc.) i professionals que formen part de l'Observatori dels Drets de la Infància i de la PINCAT (I ara la resta de la ciutadania)
Com es decideix A través de diferents metodologies, segons la iniciativa participativa
Departament Departament de Drets Socials
Unitat promotora Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut
Cost 0,00 €
Disposa de retorn No
Data d'inici 01 de Març de 2023
Data de finalització 20 de Novembre de 2023
Referència: II-PART-2023-08-616

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/actualitzaciopacteinfancia/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/actualitzaciopacteinfancia/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

5

Participants

38

Seguidores

2

Comentaris

9

Propostes

6

Adhesions