" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

#lleitrans Consulta pública prèvia sobre l'Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

Fase 2 de 2
Retorn 14/02/2022 - 07/10/2022
Fases del procés

Defensa dels drets de les dones i la infància

17/01/2022 15:07  

Existència dels dos sexes biològics. Protecció dels espais femenins i on hi ha nens: esport, lavabos, dutxes, presons. Recolzament psicològic per adolescents que pateixen l'anomenada "disfòria de gènere". Prohibició de: hormones que bloquegen la pubertat, les mastectomies i la castració i de l'apologia del transgenerisme a les escoles. Dret dels pares i les mares a intervenir si detecten missionisme del culte transgenerista a les escoles.

Número d'adhesions26

Referència: II-PROP-2022-01-83234
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83234/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83234/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

4 a favor (21.1%)

member-avatar Pat

A favor  Gràcies, Montserrat! Claredat i coherència (i molta paciència, veig). S'ha de deixar de confondre el sexe (biològic i immutable) amb el gènere (constructe social, comportaments estereotipats). No es poden confluir, sobretot, en legislacions i polítiques. La "unió" d'aquests conceptes, el primer (una realitat material i objectiva) i el segon (sentiments individuals i subjectius), anul·la el sentit d'ambdós. I dota, a qualsevol que ho desitgi, de les proteccions legals creades per al sexe femení.

5 en contra (26.3%)

member-avatar Alex

En contra  L'anatomia humana de 1r de primària i desfasada? En aquest món hi ha lloc per tot menys per la discriminació, els teus comentaris així són. Viu i deixa viure cada persona fa la seva vida el millor que pot i si ens fem mal o no, ens equivoquem o no es cosa nostre no dels demés. Que et defineix com a dona? Si respons els teus genitals estàs donant la raó d'aquell q va imposar una dona es així i un home així. A on existeix aquestes normes per ser o no ser? Per cert en comptes d'estar aqui intentant treure drets que ni et pertoquen lluita pels teus que nosaltres ja ho fem per nosaltres ;)

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb Pol Marin Jimenez
En contra  

Primero de todo, las personas trans no somos un culto, no somos una secta, somos personas, luego el tema de la protección de los niños y niñas en lavabos vestuarios etc.? De verdad crees que una persona trans se siente cómoda entre personas cis? Cuando vamos a un vestuario acabamos haciendo todo lo posible para pasar desapercibidos y desapercibidas porque ,por un lado, para las personas trans no es un lugar seguro por desgracia por comentarios como el tuyo y, por otro lado, muchas veces no nos sentimos del todo agusto con que la gente vea que somos trans porque os creéis con el derecho a juzgarnos, atacarnos e insultarnos como si fuera culpa nuestra no pertenecer al genero que nos asignaron al nacer. Además, si le hablamos a niños y niñas de nuestra existencia quizá, si alguna/o es trans y no sabe como expresarlo, el hecho de ver que no está solo en el mundo le puede ayudar muchísimo en su bienestar, lo que no ayuda es que sigais negandonos el derecho a existir.

Hola Pol,

primer de tot, moltes gràcies per no insultar.
Primer: no tinc res en contra que persones adultes facin el que vulguin amb el seu cos i que es vesteixin com vulgui, etc.
Segon: No sóc persona cis. En això no puc estar a favor de vosaltres, ho sento. Ens heu imposat una identitat que no tenim, i per això tota aquesta creença per a mí es un culte, i la imposició que hem de creure que realment sou del sexe contrari és una falta de respecte absoluta. Si voleu semblar de l'altre sexe, d'acord. Però no em fareu creure mai que un home transident és una dona i viceversa.
Tercer: No crec que hi hagi "infàncies trans". Aquesta és una moda que ha aparegut els últims anys amb uns interessos molt clars darrera (big pharma). Els nens no saben res de sexualitat i aquesta manipulació és inacceptable. Com a mare que sóc, és clarament abús infantil.

Voleu ser acceptats? És fàcil. No mentiu sobre el sexe biològic, no pretengueu ser el que no podreu ser mai i deixeu els nens en pau.

Hola Montserrat.

Has dicho que no eres una persona CIS, ¿acaso sabes lo que significa?, creo que no, pues acabas de afirmar lo contrario.

Y ya que indicas que eres madre, ¿ qué decisión tomarías si tu hijo o hija te dijese que "se sienten del sexo (género) opuesto, o que no se identifica con un género u otro, o con los dos por igual"?

Quizás no entiendas que estamos luchando por tener una sociedad más igualitaria, más coherente con las realidades que existen, sin excluir a nadie.

Las "infancias trans" sí que existen, y hay estudios que están determinando que la madre es la que "propicia" la existencia de las personas trans. Por ejemplo un exceso de hormonas femeninas en los tres primeros meses de embarazo, no producen ningún efecto si el feto es una niña, pero si se trata de un niño, ese exceso de hormonas influye muchísimo; y lo mismo pasa si hay un exceso de hormonas masculinas, si el feto es un niño no pasa nada, pero si es una niña, también le influye muchísimo.

Quan la meva filla de 3 anys em va dir, no vull portar vestits, vull pujar als arbres i jugar amb els nens li vaig dir, i mantenir, no hi ha roba ni joguines de nens o nenes, pots fer el que vulguis. Avui es detrueix les nenes que són com era ella.

Les infàncies trans no són cap moda simplement ara hi ha més visibilitat i això ajuda a que no hagin de patir de tal manera que com abans fins els 20 anys com no hi havia informació era una lluita constant amb un mateix. Gràcies a tota aquesta informació que per sort tenim això es més fàcil per tots i per tothom. I si existeixen i existien perque no diem d'un dia per l'altre, ui avui m'he aixecat i a partir d'ara vull ser un nen, no, com tu dius de petits no hi ha diferencies i per això nosaltres mateixos no ens jutgem però a la que comencen a imposar-te que les nenes han de seguir aquests rols aquestes normes.... i els nens aquestes, aquí es quan arriba el nostre debat intern. Jo des de ven petit ja deia que m'identificava com a un noi, també el problema esta en que alomillor i a vegades els adults no volen escoltar.
Les persones trans vulgui qui vulgui i qui no... existirem i no obliguem a res a ningú, només demanem respecte!

Hola Àlex:

Moltes gràcies per la teva opinió.

Precisament ahir es va publicar aquest llibre:
https://www.casadellibro.com/libro-nadie-nace-en-un-cuerpo-equivocado/9788423433322/12657356

No sé quina edat tens. Com a mare que soc, no m'empasso que nens i nenes abans de la pubertat, i també durant aquesta etapa vital, vulguin canviar el sexe. Precisament perquè el sexe no es pot canviar. Aquesta ideologia és en gran part enginyeria social amb uns grans interessos econòmics al darrera per crear pacients de per vida.

Espero que visquis una vida feliç.

Tu mateix ho dius: "a la que comencen a imposar-te que les nenes han de seguir aquests rols aquestes normes.... i els nens aquestes, aquí es quan arriba el nostre debat intern".

El feminisme vol eliminar aquestes imposicions sense negar la realitat ni mutilar cossos sans. Poder ser lliure d'imposicions d'estereotips sense negar la nostra biologia. Ningú neix amb el cos equivocat.

Carregant els comentaris ...