Sessió de debat Eix 2: un sistema propi i arrelat al territori
-
Sessió virtual a través de videoconferènciaxLa sessió de debat és virtual i per videoconferència i, per tant, no hi ha adreça física. Una vegada inscrits, rebreu al vostre correu electrònic la invitació per assistir a la reunió
-
20:00 PM - 22:00 PM CEST
Sessió en línia per debatre sobre la la contribució del sistema alimentari a la cohesió territorial i l’arrelament de la població a les zones rurals, i a la necessitat de reforçar l’autoestima alimentària de Catalunya.
Es debatrà sobre les línies estratègiques que s'hagin prioritzat en les respostes als qüestionaris. Es partirà del treball realitzat en els últims mesos pels grups d'experts i grups tècnics del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació relacionat amb aquestes línies estratègiques. El treball deliberatiu entre les persones assistents permetrà contrastar i enriquir aquestes propostes d'iniciatives, i elaborar de noves, que es puguin incorporar a l'estratègia alimentària que està en procés de redacció.
C2_010_Facilitar la producció de km.0C2_024_Millora de l'etiquetatge amb major informació del producteC2_038_Informació sobre conseqüències del consum de carnC2_051_Autosuficiència energèticaC2_062_Revisar la política de potenciar l'exportació de la produccióC2_044_Fomentar el cooperativisme en zones ruralsC2_019_Facilitar l'accés a la terraC2_022_Obrir establiments a les zones urbanes amb productes ruralsC2_006_Reduir dependència del producte externC2_023_millorar el control biològic de plaguesC2_050_Fomentar la innovacióC2_001_Campanyes de conscienciació a la ciutadaniaC2_002_Educació de la societat respecte al valor de la ruralitatC2_003_Incrementar el treball educatiu i de conscienciació a les escolesC2_004_Promocionar la carn de senglar i de cabirolC2_005_Adaptació de cultius al canvi climàticC2_007_Reduir els intermediaris i fomentar la connexió entre consumidors i productorsC2_009_Repantejar la producció de carn per a l'exportacióC2_011_Facilitar la distribució i venda de productes de km.0C2_012_Fomentar l'economia del bé comúC2_013_Agricultura particiaptiva de la ciutadania.C2_014_Potenciació de l'agricultura d'autoconsum, amb finalitat d'integració socialC2_015_Crear escoles agràries especialitzadesC2_016_Fomentar el treball estable i de qualitatC2_017_Impulsar el turisme gastronòmicC2_018_Crear esdeveniments al territori vinculats a la gastronomiaC2_020_Incloure més informació dels productes a l'etiquetatgeC2_021_Facilitar canals de comunicació a les persones productoresC2_025_Millorar la informació al consumidorC2_026_Promoure la relació entre persones venedores i consumidores, més enllà de la transacció econòmicaC2_028_Formació a les escoles, especialment a batxilleratC2_029_Educació ambientalC2_031_Campanyes per atraure població jove als entorns ruralsC2_032_Potenciar l'acostament entre escola urbana i món ruralC2_033_Fomentar el comerç local i de proximitatC2_034_Valoritzar la qualitat de vida del món ruralC2_035_Promoure la col·laboració entre comerç local i noves inciativesC2_037_Campanyes massives de sensibilització i informació a consumidors/esC2_039_Informació de l'origen dels productes al punt de vendaC2_040_Etiqueta ambientalC2_041_Promocionar productes de temporadaC2_042_Suport a nous agricultorsC2_046_Menjadors escolars com a espais educatius sobre alimentacióC2_047_Subvenció menjadors escolars "ecològics"C2_048_Potenciar la producció ecològicaC2_054_Pagament per serveis ecosistèmicsC2_056_Promoció de productes de proximitat a la restauracióC2_057_Connexió i col.laboració entre empreses-entitats del territoriC2_061_Actuar en el sistema de comercialització per tenir preus més justos i assequiblesC2_043_Fomentar productes locals als mercats municipalsC2_055_Potenciar l'agroturismeC2_045_Taxa a productes importatsC2_008_Sistema de gestió i anàlisi de l'estat de les aigües locals i aqüífersC2_027_Regular els preus de comercialitzacióC2_030_Re-pensar el funcionament dels mercats, especialment als entorns rurals (horaris, ubicació, etc.)C2_036_Deslocalització dels centres de decisió per trencar amb la dicotomia camp-ciutatC2_049_Reduir la producció i el consum de carnC2_052_Crear pols de desenvolupament ruralC2_053_Programes per al retorn de joves amb més formacióC2_058_Avantatges fiscals per a empreses a les zones ruralsC2_059_Mobilitat de població urbana qualificada a zones ruralsC2_060_Finestres úniques per a gestions de les persones productores/ empreses/ ciutadaniaInforme de la sessió 05_Eix_2Descarregar fitxerInforme resum de la sessió de debat en línia 05 sobre l'Eix 2, del dia 17 de juny de 2020Acta de la trobada
La segona sessió de debat en línia amb la ciutadania es va centrar en l’eix 2: Com aconseguir un sistema alimentari propi i arrelat al territori. Es va realitzar el dimecres 17 de juny, de 18h a 20h, mitjançant la plataforma de videoconferència Teams i utilitzant l’eina col·laborativa Mural per al treball de recollida i sistematització de propostes.
Es pot consultar l'informe de la sessió en el document adjunt (disponible al final d'aquesta pàgina)
Compartir