Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Sessió de debat Eix 3: un sistema just, equitatiu i cohesionat

Juny
22
2020
  • Sessió virtual a través de videoconferència
    x
    La sessió de debat és virtual i per videoconferència i, per tant, no hi ha adreça física. Una vegada inscrits, rebreu al vostre correu electrònic la invitació per assistir a la reunió
  • 20:00 PM - 22:00 PM CEST
Avatar: Trobada oficial Trobada oficial

Sessió en línia per debatre sobre com el model alimentari pot ser socialment sostenible i accessible per a tothom, equilibrat i amb una distribució de valor justa i equitativa entre tots els agents involucrats en la cadena de valor alimentària, i que impulsi la cooperació i la col·laboració en el sector.

Es debatrà sobre les línies estratègiques que s'hagin prioritzat en les respostes als qüestionaris. Es partirà del treball realitzat en els últims mesos pels grups d'experts i grups tècnics del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació relacionat amb aquestes línies estratègiques. El treball deliberatiu entre les persones assistents permetrà contrastar i enriquir aquestes propostes d'iniciatives, i elaborar de noves, que es puguin incorporar a l'estratègia alimentària que està en procés de redacció.

C3_013_Anàlisi de la retribució de les persones treballadores al camp
C3_014_Transparència dels preus mitjançant acords entre producció i distribució
C3_027_Promoure una intermediació justa
C3_033_Dignificar l'accés a l'alimentació: autoorganització i particiapció directa de les persones que pateixen emergència alimentària
C3_041_Racionalització dels preus entre producció i distribució
C3_042_Informar de l'oprígen del producte al punt de venda
C3_017_Llegislar sobre la informació que rep el consumidor
C3_010_Dinamitzar els plans d'ocupació
C3_001_Foment de circuits curts: apropar producció i consumició
C3_003_Dinamitzar els mercats municipals
C3_004_Menjadors escolars gratuïts amb menjar ecològic i de proximitat
C3_005_Conscienciar sobre els beneficis dels distribuidors i productor
C3_006_Incentivar la investigació
C3_007_Assegurar les necessitats alimentàries bàsiques de la població
C3_008_Innovar en les estructures cooperatives
C3_009_Incorporar continguts formatius vinculats a l'alimentació a la universitat
C3_011_Facilitar la burocràcia als petits pagesos
C3_012_Subvencionar la incorporació de població al mòn rural
C3_015_Millora de l'etiquetatge
C3_016_Campanya per explicar els costos ambientals dels productes
C3_019_Millora dels salaris a percebre per les persones productores i treballadores del camp
C3_020_Dignificar l'activitat agrària
C3_021_Apropar les varietats tradicionals a la ciutadania
C3_022_contactes entre entitats del tercer sector i la cadena de valor alimentària
C3_023_Campanyes informatives als consumidors sobre les "rendes dignes"
C3_024_Promocionar restauració amb productes del territori i ecològics
C3_025_Fomentar l'economia circular amb canals de comunicació locals
C3_026_Fomentar el comerç com a eina de cohesió social i intercanvi
C3_028_Reaprofitament dels excedents alimentaris
C3_029_Produccions de qualitat per sobre de la quantitat
C3_030_Garantir dietes equilibrades i accessibles als serveis de menjadors (escoles, centres sanitaris, etc.)
C3_031_Divulgació de menús equilibrats i accessibles
C3_032_Educació i formació a la ciutadania sobre dietes adequades
C3_035_Crear pols de desenvolupament a les zones rurals
C3_036_Apropar els obradors i espais de transformació als espais de producció
C3_037_Adaptació de la normativa a les instal·lacions de producció més petites
C3_038_Incentivar la implantació d'empreses en zones rurals
C3_040_Foment del comerç de proximitat
C3_002_Facilitar l'accés a productes de qualitat a preus raonables a barris amb menor poder adquisitiu
C3_018_Evitar la venda a resultes
C3_034_Projectes d'inclusió laboral per a les persones que reben ajut alimentària
C3_039_Atracció de professionals qualificats al món rural
Informe de la sessió 06_Eix_3
Informe resum de la sessió de debat en línia 06 sobre l'Eix 3, del dia 22 de juny de 2020
Descarregar fitxer

Acta de la trobada

La sisena sessió de debat en línia es va centrar en l’eix 3: Com aconseguir un sistema alimentari just, equitatiu i cohesionat. Es va realitzar el dilluns 22 de juny, de 18h a 20h, mitjançant la plataforma de videoconferència Teams i utilitzant l’eina col·laborativa Mural per al treball de recollida i sistematització de propostes.

Es pot consultar l'informe de la sessió en el document adjunt (disponible al final d'aquesta pàgina)

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir