Sessió de debat Eix 3: un sistema just, equitatiu i cohesionat
-
Sessió virtual a través de videoconferènciaxLa sessió de debat és virtual i per videoconferència i, per tant, no hi ha adreça física. Una vegada inscrits, rebreu al vostre correu electrònic la invitació per assistir a la reunió
-
20:00 PM - 22:00 PM CEST
Sessió en línia per debatre sobre com el model alimentari pot ser socialment sostenible i accessible per a tothom, equilibrat i amb una distribució de valor justa i equitativa entre tots els agents involucrats en la cadena de valor alimentària, i que impulsi la cooperació i la col·laboració en el sector.
Es debatrà sobre les línies estratègiques que s'hagin prioritzat en les respostes als qüestionaris. Es partirà del treball realitzat en els últims mesos pels grups d'experts i grups tècnics del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació relacionat amb aquestes línies estratègiques. El treball deliberatiu entre les persones assistents permetrà contrastar i enriquir aquestes propostes d'iniciatives, i elaborar de noves, que es puguin incorporar a l'estratègia alimentària que està en procés de redacció.
C3_013_Anàlisi de la retribució de les persones treballadores al campC3_014_Transparència dels preus mitjançant acords entre producció i distribucióC3_027_Promoure una intermediació justaC3_033_Dignificar l'accés a l'alimentació: autoorganització i particiapció directa de les persones que pateixen emergència alimentàriaC3_041_Racionalització dels preus entre producció i distribucióC3_042_Informar de l'oprígen del producte al punt de vendaC3_017_Llegislar sobre la informació que rep el consumidorC3_010_Dinamitzar els plans d'ocupacióC3_001_Foment de circuits curts: apropar producció i consumicióC3_003_Dinamitzar els mercats municipalsC3_004_Menjadors escolars gratuïts amb menjar ecològic i de proximitatC3_005_Conscienciar sobre els beneficis dels distribuidors i productorC3_006_Incentivar la investigacióC3_007_Assegurar les necessitats alimentàries bàsiques de la poblacióC3_008_Innovar en les estructures cooperativesC3_009_Incorporar continguts formatius vinculats a l'alimentació a la universitatC3_011_Facilitar la burocràcia als petits pagesosC3_012_Subvencionar la incorporació de població al mòn ruralC3_015_Millora de l'etiquetatgeC3_016_Campanya per explicar els costos ambientals dels productesC3_019_Millora dels salaris a percebre per les persones productores i treballadores del campC3_020_Dignificar l'activitat agràriaC3_021_Apropar les varietats tradicionals a la ciutadaniaC3_022_contactes entre entitats del tercer sector i la cadena de valor alimentàriaC3_023_Campanyes informatives als consumidors sobre les "rendes dignes"C3_024_Promocionar restauració amb productes del territori i ecològicsC3_025_Fomentar l'economia circular amb canals de comunicació localsC3_026_Fomentar el comerç com a eina de cohesió social i intercanviC3_028_Reaprofitament dels excedents alimentarisC3_029_Produccions de qualitat per sobre de la quantitatC3_030_Garantir dietes equilibrades i accessibles als serveis de menjadors (escoles, centres sanitaris, etc.)C3_031_Divulgació de menús equilibrats i accessiblesC3_032_Educació i formació a la ciutadania sobre dietes adequadesC3_035_Crear pols de desenvolupament a les zones ruralsC3_036_Apropar els obradors i espais de transformació als espais de produccióC3_037_Adaptació de la normativa a les instal·lacions de producció més petitesC3_038_Incentivar la implantació d'empreses en zones ruralsC3_040_Foment del comerç de proximitatC3_002_Facilitar l'accés a productes de qualitat a preus raonables a barris amb menor poder adquisitiuC3_018_Evitar la venda a resultesC3_034_Projectes d'inclusió laboral per a les persones que reben ajut alimentàriaC3_039_Atracció de professionals qualificats al món ruralInforme de la sessió 06_Eix_3Descarregar fitxerInforme resum de la sessió de debat en línia 06 sobre l'Eix 3, del dia 22 de juny de 2020Acta de la trobada
La sisena sessió de debat en línia es va centrar en l’eix 3: Com aconseguir un sistema alimentari just, equitatiu i cohesionat. Es va realitzar el dilluns 22 de juny, de 18h a 20h, mitjançant la plataforma de videoconferència Teams i utilitzant l’eina col·laborativa Mural per al treball de recollida i sistematització de propostes.
Es pot consultar l'informe de la sessió en el document adjunt (disponible al final d'aquesta pàgina)
Compartir