" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de Llei del patrimoni cultural català

#lleipatrimonicultural Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei del patrimoni cultural català

Fase 2 de 2
Retorn 23/01/2024 - 23/03/2024
Fases del procés

Difussió cultural de la Paleontologia del país.

13/01/2024 12:50  

Cal difondre la paleontologia del país. És important crear o impulsar Centres Culturals, Associacions Culturals, Ensenyament i Universitats (a través d'Ajuntaments, Diputacions i Generalitat) amb seccions per acollir i difondre la paleontologia. Centres on els ciutadans interessats - els estudiants, professors, públic general-, es puguin adreçar per instruir-se, orientar-se, informar-se sobre el tema i participar en recerca obtenint carnets on es reconegui la seva capacitat.

Número d'adhesions7

Referència: II-PROP-2024-01-87891
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleipatrimonicultural/f/3998/proposals/87891/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleipatrimonicultural/f/3998/proposals/87891/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb Antoni Lacasa Ruiz

Cal que les lleis no siguin coercitives ni tampoc les barreres acadèmiques per tal que tothom sincerament interessat pugui accedir al patrimoni paleontològic, sempre amb un reconeixement de les seves aptituds i coneixements adients, que seran avaluats per personal funcionari expert. Això engrandirà el nostre patrimoni paleontològic i els coneixements científics. He notat que les coercions han limitat molt les vocacions.

Totalment d'acord Antoni. La paleontologia és una disciplina científica nétament vocacional. L'accès al camp, als afloraments, i el contacte amb els fòssils. Genera vocacions de llarg recorregut. Abans quan hi havia una tercera part de la població que hi ha a Catalunya, i pocs medis de locomoció no hi havia el problema de jaciments clàssics arrassats, per l'excès de recol·lecció. El patrimoni paleontològic és un recurs no renovable, per tant limitat. El decret 78/2002 (que regula la paleontologia i l'arqueologia) és molt restrictiu però ha minimitzat molt l'espoli. Hem d'adaptar-nos a els nous temps i situacions. Per sort ara tenim una càmara fotogràfica a cada butxaca, el mòbil. Fem "safaris" fotogràfics i en lloc d'agafar fòssils fem fotos i enviem-les als museus o altres equipaments patrimonials, i que ens diguin que pot ser. Em de fer augmentar les vocacions amb els nous mitjans.

Carregant els comentaris ...