" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de Llei del patrimoni cultural català

#lleipatrimonicultural Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei del patrimoni cultural català

Fase 2 de 2
Retorn 23/01/2024 - 23/03/2024
Fases del procés

Publicació dels resultats de les intervencions arqueològiques (II)

19/01/2024 08:16  

Per a una millor difusió dels resultats de les intervencions arqueològiques la futura llei de Patrimoni hauria d'incloure l'obligatorietat per a les administracions competents de digitalitzar i posar a l'abast la totalitat de les memòries i informes d'aquestes intervencions. Incloent-hi tota la documentació generada, és a dir, text, planimetria, inventari i dibuix del material exhumat, i fotografia.

Número d'adhesions7

Referència: II-PROP-2024-01-87969
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleipatrimonicultural/f/3998/proposals/87969/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleipatrimonicultural/f/3998/proposals/87969/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

2 a favor (100.0%)

A favor  I no només digitalitzat sinó també ben documentat per tal que fos útil (actualment, trobar coses a Calaix és un malson). A banda que falten moltes memòries per digitalitzar, la majoria no estan descrites de forma sistemàtica i estandarditzada; per tant, fer una cerca que aporti resultats rellevants es fa pràcticament impossible. Caldria: - descriure els registres (memòries i informes) amb metadades rellevants - establir tesaurus i vocabularis controlats per estandarditzar els valors de camps com autors i jaciments - permetre la relació dels registres amb els jaciments als quals fan referència de l'inventari del patrimoni (integració de les dades) - incloure en el mateix sistema registres amb dades bàsiques de les intervencions que s'han atorgat però de les quals (encara) no hi ha memòria - accelerar el procés de publicació en obert de les memòries arqueològiques No sé si tot això és matèria de la llei, però caldria preveure-ho d'alguna manera i vetllar perquè es complís.

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb Sabina Batlle Baró
A favor  

I no només digitalitzat sinó també ben documentat per tal que fos útil (actualment, trobar coses a Calaix és un malson). A banda que falten moltes memòries per digitalitzar, la majoria no estan descrites de forma sistemàtica i estandarditzada; per tant, fer una cerca que aporti resultats rellevants es fa pràcticament impossible.

Caldria:
- descriure els registres (memòries i informes) amb metadades rellevants
- establir tesaurus i vocabularis controlats per estandarditzar els valors de camps com autors i jaciments
- permetre la relació dels registres amb els jaciments als quals fan referència de l'inventari del patrimoni (integració de les dades)
- incloure en el mateix sistema registres amb dades bàsiques de les intervencions que s'han atorgat però de les quals (encara) no hi ha memòria
- accelerar el procés de publicació en obert de les memòries arqueològiques

No sé si tot això és matèria de la llei, però caldria preveure-ho d'alguna manera i vetllar perquè es complís.

Hi estic d'acord en les millores que proposes. Jo pensava en el format actual, però òbviament si es fa tot això hi guanyarem molt. Ara mateix les memòries que es poden consultar només contenen en text, i no pas escanejat amb OCR, o sigui que les cerques són impossibles.

Carregant els comentaris ...