" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de Llei del patrimoni cultural català

#lleipatrimonicultural Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei del patrimoni cultural català

Fase 2 de 2
Retorn 23/01/2024 - 23/03/2024
Fases del procés

Permís a entitats locals de patrimoni per accedir a interiors de BCIL

22/01/2024 11:16  

Les entitats locals i comarcals de protecció i difusió del patrimoni arquitectònic troben dificultats extremes per saber quins són els propietaris privats dels BCIL (sobretot si bancs o grans tenidors).

Ajuntaments i Cultura sovint desconeixen o esquiven facilitar-ne el contacte i hi ha interiors d'edificis protegits que fa dècades que no s'avaluen o amb l'interior mai documentat. Cal un formulari accessible i un registre actualitzat que els faciliti la gestió i visites amb Bombers.

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions5

Referència: II-PROP-2024-01-88226
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleipatrimonicultural/f/3998/proposals/88226/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleipatrimonicultural/f/3998/proposals/88226/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

2 en contra (66.7%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb Jose Mata
En contra  

La meva experiencia es molt diferent.

Voldria saber si pots contextualitzar més la teva experiència, Jose. Hi ha centenars casos de masos, búnquers, edificis o altres construccions en estat semiruïnós arreu del país que tenen interès acadèmic i de documentació patrimonial, als quals no s'hi pot accedir per a avaluar-ne l'estat, interiors i aspecte atès que és impossible saber-ne el propietari i les institucions no tenen clar a qui cal adreçar-se.

Cal urgentment un directori per a facilitar la recerca acadèmica i que es pugui accedir al contacte actualitzat entre entitats i particulars propietaris dels béns, perquè són aquestes associacions de preservació i difusió del patrimoni les que arriben allà on no ho fan les institucions públiques. En casos en què la política municipal és de rebuig, descura o hostilitat, hi ha impediments addicionals que fan que la seva tasca sigui una odissea. Potser no és el teu cas, però en zones post-industrials o post-agrícoles de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ho és, sense cap dubte.

Tinc una masia amb uns sostres pintats que crec que poden ser d'interès. He convidat el regidor de cultura a visitar-los però no troba cap moment. Va venir sense preavís un dia que no era a casa algú de Girona que no ha tornat per veure l'estat de la masia. Municipis petits no tenen capacitat (personal) per gestionar el patrimoni cultural. De vegades manca sensibilitat, també per part de molts propietaris. Advoco per fer un catàleg posat al dia i ben detallat pel departament de cultura. Entre tots hem d'aconseguir tenir el patrimoni cultural ben identificat.

Carregant els comentaris ...