" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei d'ocupació pública catalana

Consulta pública prèvia a l'elaboració de l’avantprojecte de llei d'ocupació pública catalana

Fase 2 de 2
Retorn 21/01/2022 - 21/02/2022
Fases del procés

Reserva places dones cossos comandaments règim interior Centres Penitenciaris Catalunya

19/01/2022 14:25  

En els comandaments dels cossos de règim interior (CUE/CRIMO/CAPS DE SERVEIS) dels C.P de Catalunya hi ha gran desigualtat.

L’aplicació de mesures d’acció positiva, com reserva de places, està avalada per la Llei d’Igualtat de 2007 i la mesura deixarà d’aplicar-se quan el sexe menys representat arribi al 40% del total.

Els processos de promoció s'haurien d´articular en dos torns diferenciats de places reservades i no reservades a dones per arribar a la fita.

Llistat d'adhesions

Referència: II-PROP-2022-01-83307
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/ocupaciopublica/f/3342/proposals/83307/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/ocupaciopublica/f/3342/proposals/83307/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

1 en contra (100.0%)

Cap comentari amb vots

Conversa amb Loretta
En contra  

Si ara tenim menys dones que homes serà perquè no es presenten a les convocatòries. No veig sentit a reservar forçosament places per a dones ja que vulnera els principis de mèrit i capacitat. El que proposes se'n diu privilegi.

Malauradament els privilegis en aquesta societat encara els té el gènere masculí. El rebuig de molts homes encara de duu a terme les cures o el rol que assumeixen de proveïdor son caracterítiques d´aquest tipus de masculinitat. Podem dir que els homes –pel sol fet de ser homes– gaudeixen de privilegis, és a dir, no els han obtingut per mèrit propi sinó que són concedits per raons socials i culturals.

Paral.lelament, les dones seguim realitzant encara gran part de les tasques de cura i treballs domèstics, encara no hi ha una corresponsabilitat de la feina ,fet que suposa que la dona no te temps lliure. Ser home atorga una sèrie de beneficis— tenir més temps lliure, poder dur a terme la seva carrera professional sense que la paternitat la condicioni—que sovint són difícils d’identificar i acceptar per molts homes i que constitueixen part de la nostra organització com a societat.
Mesures d´acció positiva com la proposada beneficiarà a tots dos gèneres.

No estic gens d'acord. Un treball a l'Administració Pública no pot ser discriminatori, sigui en positiu o en negatiu, cap a cap col·lectiu o sexe. Les feministes demanem igualtat, no privilegis. Per la mateixa raó, no veuria bé que es reservessin places per a infermers homes o per a mestres de llars d'infants homes perquè hi han més dones en aquestes professions i s'ha d'equilibrar la proporció. A això li diria igualment privilegi.

Com a dones, no tenim cap discriminació en presentar-nos a unes opos per aquestes places als centres penitenciaris. Aleshores, si el nombre de dones és menor, no és per una qüestió discriminatòria sinó perquè es presenten més homes que dones i és lògic que el nombre d'homes aprovats sigui més elevat.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...