" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l’elaboració del Decret d’Orientació educativa

Consulta pública prèvia a l’elaboració del Decret d’Orientació educativa

Fase 2 de 2
Retorn 22/05/2023 - 22/07/2023
Fases del procés

Consell orientador de 4t d'ESO

07/01/2023 08:47  

El Consell orientador de 4t d'ESO hauria de ser vinculant perquè tothom li donés més importància i per assegurar que al batxillerat està l'alumnat que necessita fer aquesta via. Es poden establir excepcions amb compromisos signats per part de la família i l'alumnat que permetin fer el batxillerat si el consell orientador no estava redactat en aquest sentit.

Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2023-01-86462
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/orientacio/f/3674/proposals/86462/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/orientacio/f/3674/proposals/86462/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

2 en contra (100.0%)

member-avatar Anna Comín

En contra  És un bon debat. Però d'inici no hi estic d'acord. Crec que el Consell Orientador hauria de mantenir-se com el que és, un consell. Potser des dels centres cal fer més partícips del consell a l'alumnat i famílies perquè en moltes ocasions pot ser una informació que queda amagada entremig de moltes que se'ls dona a final de curs. La decisió de l'escolarització postobligatòria ha de ser orientada, guiada per nosaltres, els i les professionals. Però en tot cas lliure. No vulguem assumir funcions i responsabilitats que són de la família.

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Entenc que el debat no és fàcil, però la família ha de prendre la decisió a partir dels nostres criteris professionals (o les nostres decisions no tenen el mateix valor que les d'un metge?). La meva defensa de l'autoritat del consell orientador es basa en l'evidència de famílies que prenen la decisió del batxillerat perquè el seu fill o filla no ha entrat al cicle que volien. Aquesta tria no es pot basar en el fet de no saber què fer o com a segon plat, perquè al final, les conseqüències són negatives.

Carregant els comentaris ...